Dalších 158 e-busů pro Stagecoach do Anglie, tentokrát od Yutong
25 bezemisních autobusů Yutong E10 v Inverness ve Skotku v únoru 2024. Foto Stagecoach

Britský provozovatel veřejné dopravy zadal další velkou objednávku na elektrické autobusy, tenkrokát čínskému výrobci. Yutong dodá dalších 158 kusů. Jde o druhou velkou zakázku Stagecoach během týdne.

Britský provozovatel veřejné dopravy zadal další velkou objednávku na elektrické autobusy, tenkrokát čínskému výrobci. Yutong dodá dalších 158 kusů. Jde o druhou velkou zakázku Stagecoach během týdne.

244 elektrických autobusů ADL Enviro400EV, Enviro300EV a Enviro100EV obdrží Stagecoach v letech 2025 a 2026. Vozidla Yutong budou dodávána prostřednictvím distributora Pelikan Bus and Coach do 3. čtvrtletí 2025. S více než 200 autobusy bude Stagecoach největším provozovatelem vozidel Yutong ve Spojeném království. Nová zakázka následuje po objednávce 23 sólo ebusů do Sheffieldu.

Nové objednávky „pokryjí délku a šířku Anglie“ a očekávají se v Chesterfieldu, Slatyfordu, Rugby, Leamingtonu, Nuneatonu, Stocktonu, Prestonu a Sunderlandu počínaje červencem 2024.

Autobusy budou společně financovat Stagecoach a místní a národní vláda prostřednictvím tří fondů, včetně ZEBRA 2.

Jsme naprosto potěšeni, že jsme obdrželi objednávky od Stagecoach,“ komentuje Ian Downie, ředitel Yutong UK v Pelican. „Naše vozidla byla úspěšně uvedena na trh ve Warwicku, Inverness a Sheffieldu a zpětná vazba byla skvělá. Vozidla mají nejmodernější klimatizaci a funkce zaměřené na zákazníka a ve spojení se spolehlivostí a výkonem vyzkoušeného, ​​testovaného a osvědčeného produktu Yutong budou i nadále podporovat provoz Stagecoach. Se společností Stagecoach jsme navázali vynikající partnerství a celkové objednávky dalších 158 vozidel jsou důkazem tohoto vztahu. Vozidla jsou dokončena v našem dealerství v Castlefordu a Pelican je bude podporovat po celou dobu jejich životnosti.

Tony Cockcroft, ředitel správy aktiv a infrastruktury Stagecoach, dodává: „Být největším provozovatelem elektrických vozidel Yutong ve Spojeném království potvrzuje odhodlání společnosti Stagecoach trvale a efektivně propojovat komunity ve Spojeném království. Představení těchto nových elektrických vozidel nás přibližuje o krok blíže k realizaci našeho cíle dosáhnout úplné nuly a být energeticky účinnější.“