Dálkové linky na severu Itálie posílí bestsellery Mercedes-Benz
30 nových vozů Tourismo M/2 pro linky Grand Tourismo pro severní Itálii. Foto Daimler Buses

Dvě italské autobusové společnosti, Autostradale a Stie, pořídily pro dálkové spoje mezi velkými městy a letišti v severní Itálii třicet autokarů Mercedes-Benz Tourismo M/2 nejnovější generace.

Dvě italské autobusové společnosti, Autostradale a Stie, pořídily pro dálkové spoje mezi velkými městy a letišti v severní Itálii třicet autokarů Mercedes-Benz Tourismo M/2 nejnovější generace.

Dvacet pět vozidel Tourismo půjde do Autostradale a pět do Stie působících v Lombardii. Cílem je oživit cestovní ruch a zlepšit spojení zejména mezi Milánem a letišti na severu Itálie. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších zakázek bestselleru Mercedes-Benz Tourismo na národní a evropské úrovni.

Výbava a lak jsou identické u všech 30 nových vozů Tourismo M/2. Každý z přibližně 13 metrů dlouhých autokarů má 61 sedadel v 16 řadách, 59 je vyhrazeno pro cestující a dvě pro řidiče a spolujezdce. Autostradale a Stie vybavily vysokopodlažní autobusy plošinou pro invalidní vozíky, aby umožnili cestujícím se sníženou pohyblivostí využívat autobusy a nabídli tak všem cestujícím efektivní a pohodlný způsob dopravy. Všechna vozidla mají četné bezpečnostní prvky, jako je například asistent nouzového brzdění Active Brake Assist 4 (ABA 4). Obě společnosti uzavřely s Daimler Buses Italia šestiletou smlouvu o plném servisu Omniplus.

Investicemi do těchto nových zájezdových autobusů Mercedes-Benz se Autostradale a Stie rozhodly pro prémiovou kvalitu a špičkovou technologii a zajištěmé udržitelné a efektivní mobility pod značkou Gran Tourismo. „Rozhodnutí koupit 30 autobusů nejnovější generace s optimálními emisemi, výkonem a komfortem je důkazem toho, jak důležitý je pro nás sektor přepravy na letiště. V této oblasti jsme již lídry a chceme konsolidovat a rozšířit naše podnikání,“ říká Pierluigi Zoncada, prezident Autostradale. "Naše autobusy Gran Tourismo dávají zákazníkům, zejména těm mezinárodním, první dojem z veřejné dopravy v Itálii. Cítíme za to zodpovědnost a jsme hrdí, že tito vysoce kvalitní vozy podpoří dobrou pověst naší země doma i v zahraničí.“

Autostradale byla založena v roce 1924 a byla jednou z prvních společností pro přepravu cestujících v Itálii. Dnes i prostřednictvím svých dceřiných společností zaměstnává přes 200 lidí a ročně přepraví přes tři miliony cestujících v různých segmentech dopravy a cestování. Zaměřuje na spojení mezi letišti a centry měst. Provozuje historické linky Gran Tourismo, které spojují Milán a Lombardii s nejvýznamnějšími prázdninovými destinacemi na toskánském pobřeží.

Stie má v současné době 198 zaměstnanců. Autobusy společnosti najedou ročně kolem čtyř milionů kilometrů v provinciích Varese, Milán a Monza Brianza a v městské dopravě v Legnanu. Celkem Stie provozuje 46 pravidelných spojů. Jedna z těchto linek spojuje milánské hlavní nádraží s letištěm Malpensa. Dvě další linky jsou spoje Gran Tourismo, které jezdí z a na Ligurskou riviéru a riviéru Romagnola.


Dálkové linky na severu Itálie posílí bestsellery Mercedes-Benz
Dvacet pět vozidel Tourismo pro Autostradale i pět pro Stie jsou ve stejném designu. Foto Daimler Buses