Daimler Buses v roce 2008: nejlepší odbyt v historii: 40 600 autobusů (+4 %)

značek Mercedes-Benz, Setra, Orion. Na mírně rostoucím trhu s autobusy nad 8 t v západní Evropě zvýšila skupina odbyt o 12 % na 7 800 kusů a tím i svůj podíl na trhu na 30,1 %.
značek Mercedes-Benz, Setra, Orion. Na mírně rostoucím trhu s autobusy nad 8 t v západní Evropě zvýšila skupina odbyt o 12 % na 7 800 kusů a tím i svůj podíl na trhu na 30,1 %.
Stuttgart - Skupina Daimler Buses dosáhla v roce 2008 s celkem 40 600 autobusy značek Mercedes-Benz, Setra a Orion nejvyššího obratu ve své historii a prodala o 4 % více vozidel než v rekordním roce 2007. Kromě toho se v loňském roce v Evropě prodalo celkem 1 100 minibusů značky Mercedes-Benz na bázi Sprinter (+18 %).

Na mírně rostoucím trhu s autobusy nad 8 t celkové přípustné hmotnosti v západní Evropě zvýšila skupina Daimler Buses odbyt o 12 % na 7 800 kusů a tím i svůj podíl na trhu na 30,1 %. Na stabilním německém trhu dokázal Daimler Buses opětovně potvrdit své prvenství a zvýšil svůj tržní podíl na 60,1 %. Rozhodující zde bylo zvýšení obratu o 11 % na 3 100 autobusů. Rovněž v Turecku dokázal Daimler Buses výrazně zvýšit odbyt na 1 000 jednotek (+21 %) a dále posílit své vedoucí postavení na trhu na 56,2 % (+4,1 %). Ve střední a východní Evropě stoupl odbyt Daimler Buses o 68 % na 1 300 jednotek, zatímco trh rostl o 36 %. Podíl skupiny Daimler Buses na trhu se tak zvýšil ze 17,8 % na 23,8 %. Zatímco trh regionu NAFTA vzrostl o 11 %, prodala zde skupina Daimler Buses 7 000 autobusů, což odpovídá nárůstu odbytu ve výši 15 %. Výrazně rostl také důležitý trh v Brazílii.

S tržním podílem ve výši 15 % jsou Daimler Buses světovým lídrem v oblasti autobusů nad osm tun. Daimler Buses je světová jednička také v oblasti autobusů s hybridním pohonem a dosud dodala na silnice Severní Ameriky přibližně 1 700 hybridních autobusů značky Orion.
Informace o obchodních výsledcích dalších oblastí skupiny Daimler Užitková vozidla, např. i Mitsubishi Fuso). Daimler_Kompletni_zprava_en.pdf
Společnost Daimler AG, Stuttgart, se svými obchodními skupinami Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Daimler Financial Services a Mercedes-Benz Vans a Daimler Buses je světový lídr mezi prodejci osobních vozů s označením Premium a největší výrobce užitných vozidel. Daimler Financial Services nabízí rozsáhlou nabídku finančních služeb s financováním, leasingem, pojištěním a řízením vozového parku. Daimler prodává své výrobky téměř ve všech zemích světa a jeho výrobní prostory se nacházejí na pěti kontinentech. Zakladatelé firmy Gottlieb Daimler a Carl Benz psali svým vynálezem automobilu od roku 1886 dějiny. Jako pionýr automobilového průmyslu považuje společnost Daimler za svoji povinnost dostát své odpovědnosti za společnost a životní prostředí a bezpečně a důsledně vytvářet mobilitu budoucnosti – pomocí průkopnických technologií a výrobků vynikající kvality. K dnešnímu portfoliu firmy patří vedle Mercedes-Benz, nejdražší automobilové značky na světě, ještě značky smart, AMG, Maybach, Freightliner, Sterling, Western Star, Mitsubishi Fuso, Setra, Orion a Thomas Built Buses. Podnik je kotován na burzách ve Frankfurtu, New Yorku a Stuttgartu (burzovní zkratka DAI). V roce 2007 prodal koncern s více než 270.000 zaměstnanci 2,1 milionu vozidel. Obrat dosáhnul 99,4 miliard €, EBIT (zisk před odečtením úroků a daní) byl 8,7 miliardy €. Jako podnik s nároky na špičkové výkony usiluje Daimler o trvalý růst a ziskovost na úrovni těch nejlepších v oboru.