Daimler Buses na mezinárodním veletrhu FIAA 2017 v Madridu

Představuje nejnovější trendy značek Mercedes-Benz a Setra v segmentu turistických a městských autobusů.
Představuje nejnovější trendy značek Mercedes-Benz a Setra v segmentu turistických a městských autobusů.

· Odborníci společností Omniplus a BusStore informují o nejnovějších nabídkách
· Fleetboard nabízí digitální řešení pro operátory vozového parku

Daimler Buses se prezentuje na mezinárodním veletrhu autobusů a autokarů FIAA, který právě probíhá v Madridu. Představuje nejnovější trendy Mercedes-Benz a Setra v segmentu turistických a městských autobusů a služby a náhradní díly značky Omniplus. Prostřednictvím své nové společnosti BusStore sdružuje své evropské autobusové podnikání. Díky značce Fleetboard nabízí společnost Daimler Buses digitální řešení pro správu vozového parku po celé Evropě.

Na stánku 9C07 v hale 9 mají návštěvníci příležitost seznámit se s nejnovějším technologickým vývojem v oblasti bezpečnosti, ekonomiky, ochrany životního prostředí a pohodlí cestujících a řidičů.

V letošním roce představuje společnost Mercedes-Benz novou éru městské mobility s částečnou autonomní jízdou a konektivitou - reálně již v budoucím autobusu CityPilot. Tato technologie byla představena v loňském roce v reálných podmínkách na nejdelší evropské trase BRT v Amsterdamu.

K vidění je populární městský autobus Citaro NGT s plynovým pohonem. Vedle snížení emisí CO2 je Citaro NGT také úspornější, efektivnější, tišší, bezpečnější a má lepší výkon. Spotřebuje až o 20 procent méně paliva než jeho předchůdce.

Sestava by nebyla úplná bez známého Mercedes-Benz OC 500 RF 2453 se třemi nápravami a vysokou podlahou. Je vybaven motorem OM 470 a poprvé se objevuje na FIAA v novém výkonu 335 kW (455 koní).

Setra představuje řadu produktů z komplexního sortimentu, od exkluzivních a luxusních turistických vozidel patřících do rodiny TopClass navržených pro jedinečné a nezapomenutelné cesty, až po rozmanitou řadu ComfortClass, která spojuje nový design, nejvyšší pohodlí a inovace v jednom produktu.

Ze skupiny MultiClass představuje Setra svou novou S 418 LE, která se může pochlubit mimořádnou efektivitou nákladů. Rozsahlé vybavení vozidla je ideální pro ekonomické nasazení v meziměstských službách nebo jako školní a kyvadlový autobus.

Omniplus, značka Mercedes-Benz a Setra pro servisní a náhradní díly, informuje o nové 24hodinové službě - telediagnóze. Na letošním ročníku FIAA je také speciální nabídka na preventivní a předběžné opravy vozidel podle nejpřísnějších norem kvality. Odborníci z Omniplus jsou připraveni poskytnout informace o největším celoevropském sortimentu originálních i opravovaných náhradních dílů.
BusStore je schopno poradit zájemcům a vyhledat vozidlo, které nejlépe vyhovuje jejich potřebám.
Fleetboard představuje své komplexní digitální řešení v oblasti řízení řidičů a vozidel. Jejich služby zahrnují řadu funkcí, které pomáhají optimalizovat styl a postupy jízdy. Tímto způsobem mohou společnosti snížit opotřebení vozidel a spotřebu paliva a současně zvýšit kvalitu svých služeb. Telematický systém je k dispozici pro kompletní autobusy Mercedes-Benz a Setra a lze je dodat do autobusů a autokarů od jiných výrobců. Společnost Mercedes-Benz Financial Services radí provozovatelům vozového parku o způsobu financování, který nejlépe odpovídá jejich potřebám.

Návštěvníci si mohou prohlédnout řadu dalších renomovaných vozů od Mercedes-Benz a Setra na stánku v hale 9 a vychutnat si zkušební jízdy na vnějších prostorách za halou.

Zdroj: Daimler Buses


Daimler Buses na mezinárodním veletrhu FIAA 2017 v Madridu
Daimler Buses na mezinárodním veletrhu FIAA 2017 v Madridu
Mercedes-Benz Citaro NGT, veletrh FIAA 2017 Madrid.