Daimler Buses dodá 200 městských autobusů Mercedes-Benz do Uzbekistánu

Autobus Conecto pro Dopravní podniky v Taškentu je první autobus Mercedes-Benz s motorem Euro 4 pro tento region.
Reklama
Autobus Conecto pro Dopravní podniky v Taškentu je první autobus Mercedes-Benz s motorem Euro 4 pro tento region.
Stuttgart – Daimler Buses získal další zakázku z Uzbekistánu a bude dodávat dalších 200 autobusů Mercedes-Benz Conecto státním dopravním podnikům v Taškentu. Prostřednictvím této zakázky bude do tohoto regionu expedován první autobus Mercedes-Benz s motorem Euro 4. Pro EvoBus GmbH, 100% dceřinou společnost Daimler Buses, je tato další zakázka již třetí po zakázkách z let 2003 a 2008. 200 autobusů Mercedes-Benz Conecto bylo do Uzbekistánu dodáno již v minulém roce.

V Taškentu bude v nasazení Mercedes-Benz Conecto ve své 12- metrové variantě se třemi dveřmi a s celkem 33 místy k sezení pro cestující.
Nízkopodlažní městský autobus Mercedes-Benz Conecto se vyrábí v tureckém výrobním závodě Hoşdere, nedaleko od Istanbulu, který se řadí k nejmodernějším továrnám na autobusy na světě. Z Turecka bude 200 autobusů do 4 800 kilometrů vzdáleného Uzbekistánu převezeno v konvoji. Expedování autobusů odstartuje v červenci.
Vozový park Dopravních podniků Taškentu zahrnuje již 1400 autobusů, z toho 800 značky Mercedes-Benz. Taškentské dopravní podniky provozují jak linky uvnitř města, tak rovněž příměstské trasy. V minulém roce bylo v metropoli s 2,1 miliony obyvatel 75 % osobní dopravy zabezpečeno pomocí autobusové dopravy.

Autobusy Mercedes-Benz mají v Taškentu dlouhou tradici. Již v roce 1993 tam bylo dodáno 280 městských autobusů typu O 405. Tyto autobusy mezitím dosáhly stáří 12 let a část jich již najela přes 1,5 milionu kilometrů. Po příjezdu 200 nových autobusů Mercedes-Benz Conecto začnou svůj druhý život jako linkové autobusy ve venkovských oblastech Uzbekistánu.

TZ Daimler