Czechbus 2014: Autobusy, subdodavatelé, veřejná doprava, servisní technika ...

V rámci doprovodného programu proběhnou tři celodenní konference.
V rámci doprovodného programu proběhnou tři celodenní konference.
Letošní 4. ročník (19. – 21. 11.) veletrhu Czechbus chce navázat na úspěchy loňského a má ambice posunout laťku ještě výše.

Pod tlakem profesionálů se Czechbus stále více se profiluje jako ryzí B2B veletrh v segmentu autobusů, veřejné dopravy a všeho, co k tomu patří.

"Z výrobců a prodejců velkých vozidel jsou v tomto okamžiku přihlášeni IVECO CR, Solaris, Scania, z ostatních pak TURANCAR CZ se značkou Isuzu, Rošero-P, Buzola Bus Design, KHMC a Sprint Car Bus. Plochu si zarezervovali SOR, VOLVO, MAN, YUTONG, SKD Trade a další," informuje Jan Novotný z pořádající Incheby Praha. Na Výstavišti se už po druhé (poprvé v rámci Holiday Worldu) představí i černá SETRA 431 DT s nevšedním luxusním interiérem Nobless Line. Tradičně budou vystavovat i výrobci a prodejci komponent a vybavení, např. MOLPIR Group a také tři výrobci sedaček – C.I.E.B. Kahovec a dvě firmy z Polska – STER a premiérově i INTAP Tobik.

Důstojnou část veletrhu zaujme segment garážové a servisní techniky, jemuž význam a váhu dodává fakt, že poprvé v historii poskytlo veletrhu záštitu a odborné partnerství Sdružení výrobců a importérů součástí automobilů a servisní techniky – SISA. Jedním z velkých již přihlášených reprezentantů tohoto oboru, který navíc slibuje i české premiéry, je společnost AD technik, ale i AUTOTECH-VT, oblast laků zastupuje např. Toplac.

O narůstající prestiži veletrhu svědčí, že se letošní Czechbus těší poprvé záštitě ministra dopravy Antonína Prachaře a děkana Fakulty dopravní ČVUT Miroslava Svítka. Opakovaně záštitu a podporu poskytl mj. prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák a Asociace krajů ČR. Veletrh nově podporuje kromě SISA i Český plynárenský svaz. Odbornými partnery veletrhu jsou v tomto momentě Sdružení dopravních podniků ČR, Sdružení pro dopravní telematiku, Česká asociace organizátorů veřejné dopravy a Centrum služeb pro silniční dopravu.
Doprovodné akce
Novinky plánují organizátoři i v oblasti doprovodných akcí. Jeden sál bude po celé 3 dny věnován seminářům a workshopům z oblasti autoopravárenství a garážové techniky, další pak problematice hromadné dopravy a její organizace a provozu. Ohniskem doprovodných programů veletrhu se stane velký konferenční sál v levém křídle Průmyslového paláce, kde od středy do pátku proběhnou hned 3 celodenní konference.

Konferenci v zahajovací den veletrhu ve středu uspořádá pod názvem „Nejlepší řešení pro čistá města“ Český plynárenský svaz.

Konference „Veřejná doprava on line“ proběhne ve čtvrtek. Hlavním pořadatelem je Sdružení pro dopravní telematiku.

Konference „Elektromobilita v MHD" je plánována na pátek. Tu uspořádá Consulting Services spolu se Sdružením dopravních podniků v ČR.
Další informace na: www.czechbus.eu
BUSportál a CZECHBUS 2013: Přehled odkazů

Czechbus 2014: Autobusy, subdodavatelé, veřejná doprava, servisní technika ...
2013