Čtyři autokary MAN Lion´s Coach předány v Mnichově DATA AUTOTRANS
Richard Bílý, majitel firmy DATA AUTOTRANS (třetí zleva), přebírá v Mnichově symbolický klíč z rukou Stanislava Střeštíka z MAN Truck & Bus Czech Republic

Počet autobusů MAN ve vozovém parku DATA AUTOTRANS vzrostl na jedenáct.
Reklama
Počet autobusů MAN ve vozovém parku DATA AUTOTRANS vzrostl na jedenáct.
V letošním roce pokračuje intenzivní spolupráce společnosti MAN Truck & Bus Czech Republic s firmou DATA AUTOTRANS, zajišťující autobusovou dopravu v rámci incomingu, zahraniční, zaměstnanecké a kongresové přepravy. V dubnu tak majitel firmy Richard Bílý mohl v Mnichově převzít další čtyři nové zájezdové autobusy MAN Lion´s Coach.

Richard Bílý, majitel DATA AUTOTRANS k tomu uvedl: „Autobusy MAN jsme si vybrali po důkladném průzkumu trhu a porovnání mezi jinými výrobci. Tato značka nás oslovila v posledních letech nejen na základě zmiňovaných technických parametrů, které nás i ve srovnání s konkurencí uspokojily, ale současně nabízeným pražským servisním zázemí.“
Autokary MAN Lion´s Coach jsou vhodné pro široké spektrum využití. Dvounápravová vozidla o délce 12 m pojmou ve svém komfortním interiéru 49 sedících cestujících a poskytnou jim celkem 10 m3 pro uložení zavazadel v zavazadlovém prostoru. Pohon nových autobusů zajišťují silné motory MAN-Common-Rail D20 LOH v provedení EEV s patentovaným bezúdržbovým katalyzátorem MAN PM-KAT o výkonu 294 kW / 400 k. Díky technologii recirkulace výfukových plynů EGR není ke splnění emisní normy EEV potřeba žádné aditivum (typu AdBlue). Autobusy jsou vybaveny 6stupňovou mechanickou převodovkou ZF. Díky přídavné nádrži je možné natankovat celkem 710 l nafty. Součástí sériové výbavy je elektronický stabilizační program ESP, samozřejmostí je potom elektronický brzdný systém MAN BrakeMatic s EBS, retardérem, brzdovým asistentem (BA), protiblokovacím systémem (ABS) a regulací prokluzu (ASR). V základním provedení nechybí automatická požární signalizace a hlásiče kouře. Na všech kolech jsou kotoučové brzdy.
Cestující mají k dispozici prostorné odkládací prostory a servisní sady s lampičkami na čtení, nastavitelnými ventilátory, reproduktory a tlačítkem pro kontakt s obsluhou. Vozidlo má výkonné a hmotnostně optimalizované klimatizační zařízení, které je umístěno na střeše v přední části vozidla.
Díky ergonomii pracoviště - s pohodlným pneumaticky odpruženým sedadlem a separátní klimatizací - řidič obsáhne jedním pohledem všechny důležité aktuální informace a má vše pod kontrolou, aniž by musel dávat ruce z volantu. Tlačítky na multifunkčním volantu je možné vyvolat informace o vozidle nebo řídit mnoho dalších funkcí.
Z TI MAN Truck & Bus Czech Republic s.r.o.
DATA AUTOTRANS: Široký záběr dopravních služeb - od autokarů po osobní vozy

Čtyři autokary MAN Lion´s Coach předány v Mnichově DATA AUTOTRANS
Z flotily dopravce: MAN Lion´s Coach s firemním polepem DATA AUTOTRANS