na základě požadavků ze strany cestujících po ukončení provozu linky DPMLaJ.
na základě požadavků ze strany cestujících po ukončení provozu linky DPMLaJ.
Vedení společnosti ČSAD Liberec, a.s. se na základě požadavků ze strany cestujících po ukončení provozu DPMLaJ, a.s. na relaci Liberec – Praha a zpět, jakož i z vlastního přesvědčení o možnostech v uvedené relaci, rozhodlo požádat o licenci na uvedené lince a plánuje od 4. 2. 2013 nabídnout cestující veřejnosti další možnost spojení mezi Libercem a Prahou.

Bude se jednat o spoje v nekritičtějších časech, tzn. ranní směr Praha a odpolední směr Liberec. Nasazovány budou odpovídající autobusy zájezdového typu s tím, že není v plánu poskytnutí dalších doplňkových služeb (káva, noviny, filmy). Nástupní zastávkou pro tuto linku bude autobusové nádraží v Liberci. S nástupem na ulici Fügnerova se v této fázi nepočítá. Pro společnost ČSAD Liberec, a.s. je to další krok v rozšiřování nabízených služeb v autobusové dopravě. Konečná verze JŘ bude zveřejněna po získání licence na uvedenou linku.

Předprodej jízdenek bude zajištěn v rámci celostátního systému AMSBUS jak na předprodejních místech, tak i přes internet jako e-jízdenka, samozřejmostí je i prodej jízdenky přímo u řidiče. Bude umožněna, ale zpoplatněna doprava menších zvířecích mazlíčků cestujících.

TZ ČSAD Liberec
Záběry Bovy Futury v Liberci na odjezdu linky Liberec - Praha DPMLaJ byly jedny z posledních ...

ČSAD Liberec má záměr získat licenci na autobusovou linku Liberec - Praha
ČSAD Liberec © BUSportál