Crossway vyhrává Red Dot Award
Iveco Crossway získal ocenění Red Dot 2024 v kategorii Produktový design za novou přední část a přístrojovou desku. Foto Red Dot.org

Úspěšný facelift. IVECO BUS získalo za nejprodávanější meziměstský autobus v Evropě - Crrosway s novou přední částí a novou palubní přístrojovou deskou cenu Red Dot Award v kategorii Product Design. Sériová výroba se systémy ADAS začala v červenci.

Úspěšný facelift. IVECO BUS získalo za nejprodávanější meziměstský autobus v Evropě - Crrosway s novou přední částí a novou palubní přístrojovou deskou cenu Red Dot Award v kategorii Product Design. Sériová výroba se systémy ADAS začala v červenci.

Každý rok oceňuje porota asi 40 mezinárodních odborníků z různých specializovaných oborů nejlepší produkty na základě funkčnosti, estetiky, snadného použití, udržitelnosti a odpovědnosti.

Mezinárodní porota Red Dot vybrala Crossway v kategorii Product Design a uznala tím odborné znalosti a designérské know-hox výrobce. Tyto stylistické prvky vyvinul designérský tým IVECO BUS se sídlem ve Venissieux ve Francii ve spolupráci s Iveco Group Style Center v italském Turíně. Cílem designu aplikovaného na veřejnou dopravu je zlepšit uživatelský zážitek a učinit vozidlo atraktivnějším, aby lépe zapadalo do svého prostředí.

Nová přední část vozu přebírá svůj styl z dědictví IVECO, jako je nové logo dominující masce chladiče s jednoduchými, čistými liniemi. Jeho design vyjadřuje dynamiku a sebevědomí a odráží vysokou úroveň kvality vnímané provozovateli dopravy a cestujícími z hlediska spolehlivosti a bezpečnosti. Chytře integruje nová LED světla a také nová zařízení ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) v souladu s GSR (General Safety Regulation), která platí od července 2024.

Nová palubní deska je zaměřená na ergonomii a bezpečnost s ovládacími prvky na dosah řidiče, hlavní funkce tak může ovládat, aniž by sundal ruce z volantu.

Alexandre Verwilghen, designér IVECO BUS, řekl: „Jsme velmi hrdí na to, že jsme obdrželi toto prestižní ocenění za design našeho nového stylu CROSSWAY. Je to uznání, že se nám podařilo nabídnout design, který splňuje nové regulační normy pro zvýšení bezpečnosti uživatelů a zároveň dává naší nové řadě charismatický a osobitý styl."

Poroda Red Dot:

Nízkopodlažní a nízkopodlažní autobusy řady Crossway se vyznačují novou přední částí a novou palubní deskou. Jednotná přední část s novým logem společnosti zdůrazňuje prémiovou kvalitu, hladce integruje bezpečnostní radary a zařízení ADAS a výrazně zlepšuje vnímanou kvalitu. S ohledem na digitální displeje a nová rozhraní obrazovek byly přepracovány řídicí panely, které řidičům nabízejí inovativní UX-Design.

Důvody pro ocenění:

Přepracovaná přední část Crossway zanechává přátelský a kvalitní dojem, zatímco řidiči těží z vylepšeného uživatelského rozhraní a asistenčních systémů.

Autobusy řady Crossway vyrábí závod IVECO BUS ve Vysokém Mýtě. Od 1. července pro zákazníky ze států EU v souladu s novými pořadavky na ADAS. Pod novou čelní maskou jsou integrována čidla a senzory pro plnění nových bezpečnostních předpisů a přístup pro servis.


Crossway vyhrává Red Dot Award
Iveco Crossway získal ocenění Red Dot 2024 v kategorii Produktový design za novou přístrojovou desku. Foto Red Dot.org