Na to se ptala agentura Synovate ve své zářijové studii, které se zúčastnilo 300 náhodně vybraných řidičů z České republiky.
Na to se ptala agentura Synovate ve své zářijové studii, které se zúčastnilo 300 náhodně vybraných řidičů z České republiky.
Praha, 18.října, 2006. Podle průzkumu agentury Synovate jsou řidiči se silničním zákonem spíše spokojeni. Bodový systém zatím postihl pouze 3 procenta dotazovaných řidičů, přesto na otázku, zda bodový systém postihl někoho, kdo je dotazovanému blízký, odpovědělo kladně 16 procent řidičů.

Ze studie vyplývá, že jsou řidiči se zákonem spíše spokojeni, neboť 47 procent z dotazovaných uvedlo, že se jim nový silniční zákon líbí. Na vážkách však stále zůstává 22 procent dotázaných a 31 procentům se zákon nelíbí vůbec.

A jak to bude dále? Líbí se řidičům dodržovat maximální povolenou rychlost 50 km/h v místech, kde by nebyl problém jet minimálně 70 km/h? Chceme zákon zmírnit, nebo naopak ještě přiostřit? Podle agentury Synovate, by 49 procent řidičů uvítalo menší zmírnění a 32 procent by ho ponechalo, tak jak je. Změnu zákona, tak aby byl ještě trochu přísnější, by si představovalo pouhých 6 procent. 3 procenta by pak zašli ještě dál a zákon zpřísnilo výrazněji.
Agentura Synovate, člen Aegis Group, plc., náleží mezi Top 10 světových společností zabývajících se výzkumem trhu a poskytuje svým zákazníkům, mezi které patří přední světové značky v mnoha oblastech podnikání, detailní informace o situaci a trendech na trhu. V České republice působí agentura od roku 1991, pod názvem Synovate pak od roku 2003. Synovate zaměstnává přes 5,000 vysoce kvalifikovaných lidí v 108 městech v 51 zemích světa.