Čínský Yutong aspiruje na pozici  největšího výrobce autobusů na světě

Autokar YUTONG VISION se představuje příští týden na tradičním předváděcím turné po republice a další typy vozidel na sebe nenechají dlouho čekat.
Autokar YUTONG VISION se představuje příští týden na tradičním předváděcím turné po republice a další typy vozidel na sebe nenechají dlouho čekat.
Společnost Yutong Bus co. bude v tomto roce stavět novou moderní montážní linku na světě. Ze stávajících 28. tisíc vyrobených vozidel ročně tak stoupne produkce na kapacitu 50 tisíc, což je celosvětově první místo v počtu vyrobených autobusu za rok. Yutong tím reaguje na ekonomické a hospodářské výsledky v roce 2009, kdy v době celosvětového ekonomického útlumu zvýšil výrobu velkých, středních a malých autobusů a autokarů o 6,5%. Tím postupně naplňuje cíl stát se významným a celosvětově uznávaným dopravním partnerem. Informace o působení YUTONGu v Evropě poskytl zástupce společnosti v ČR Kamil Tabačík.
Jaká jsou aktivity společnosti YUTONG v Evropě?
YUTONG se zúčastní významného veletrhu užitkových vozidel IAA HANNOVER v Německu, která se uskuteční od 21. září do 30. září 2010. Společnost zde bude vystavovat celkem 6 autobusů - z toho čtyři aktuální modely určené pro trhy států Evropské unie. Tyto YUTONGy mají platnou evropskou homologaci a z jejich prodejem se počítá ještě tento rok ve většině států EU. Součástí výstavy bude prezentace dvou zcela nových modelů, a to elektrobusu YUTONG a luxusního třínápravového "coache" - budoucí vlajkové lodi společnosti. Jejich uvedení na trh je plánováno koncem roku 2011, samozřejmě uvedení elektrobusů je závislé na politické a hlavně ekonomické podpoře těchto pohonů v jednotlivých státech Evropy. Dále se začátkem října YUTONG zúčastní výstavy automobilů a náhradních dílů TRANSEXPO KIELCE v Polsku, kde plánujeme založit servisní a prodejní střediska do září 2010, kdy oficiálně začne prodej čtyř modelů autobusů YUTONG pro polský trh. Budou zde vybudována tři servisní střediska se skladem náhradních dílů a 24 hodinovou asistenční službou.
Připravujete nové modely také pro zdejší trh?
Kromě nové verze 12 metrového luxusního autokaru YUTONG Vision se 49 místy (viz předváděcí akce) představíme dále meziměstský autobus YUTONG Smile s 43 místy popřípadě i ve verzi se stojícími cestujícími a nízkopodlažní městský autobus YUTONG Touch, kde připravujeme i příměstskou verzi, která bude mít premiéru na výstavě v Německu a v Čechách bude k dispozici na konci roku 2010.
Jak se vyvíjí prodej a poprodejní služby?
Na Slovensku máme v realizaci nové objednávky a na dalších přibližně deseti kolegové pracují. Momentálně se snažíme v Čechách navštěvovat co nejvíce dopravních společností a představovat naše autokary. Nabízíme levné, ale kvalitní řešení pro dopravce všech kategorii. Od léta 2010 je pro naše zákazníky k dispozici 24 hodinová asistenční služba s dosahem po celé Evropě a spolupracujeme s kolegy společnosti YUTONGEUROBUS, která je odpovědná za prodej a servis autobusů YUTONG v severní Evropě (Švédsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Island). Společnost YUTONGEUROBUS testovala jeden z autobusů YUTONG v tvrdých klimatických podmínkách Islandu. Autobus zdolal tisíce kilometrů hlavně po nezpevněných cestách a za extrémních jízdních podmínek typických spíše pro dobrodružné off road závody. O tom, že autokar obstál, svědčí i nové objednávky YUTONgů pro severská teritoria. Tento autobus byl vystaven po absolvování těchto zkoušek na prestižním veletrhu BUSWORLD v belgickém Kortrijku v roce 2009. Záběry z těchto testovacích jízd jsou k dispozici na www.youtube.com.

BUSportál CZ na veletrhu BUSWORLD 2009: Autokar Yutong přijel z Islandu

Můžete informovat o předváděcích dnech na konci dubna?
V pondělí 26.4. přijede nový luxusní autobus YUTONG VISION ze Slovenska, kde jsou předváděcí dny v tomto týdnu, do Českých Budějovic, kde předváděcí dny začínáme, dále 27.4. do Plzně, 28.4. do Prahy a 29.4. do Liberce. Původně jsme mněli navštívit i Hradec Králové, ale byli jsme nuceni termín zrušit, protože bude autokar předveden v tomto termínu v Polsku. Samozřejmě se do Hradce Králové vrátíme v náhradním termínu. Předváděcí dny pak pokračují na Moravě, a to 5.5. v Brně, 6.5. v Olomouci a 7.5. v Ostravě. Začínáme vždy přibližně v deset hodin dopoledne a končíme kolem čtvrté.

Na konci školního roku pak připravujeme předváděcí dny s dalším novým autobusem, 10,5 metrovým YUTONG Smile. Ostatně všechny informace jsou zákazníkům k dispozici na naši webové stránce www.yutong.cz. Tímto bych chtěl všechny na naše předváděcí dny pozvat.
Děkujeme za informace a těšíme se za redakci BUSportálu na plzeňské setkání.
2009: Z předváděcích dní Yutong v Čechách. 6.7. 2009 Plzeň

Čínský Yutong aspiruje na pozici  největšího výrobce autobusů na světě
2009 Plzeň