Čínský BYD dodá flotilu ebusů pro maďarské město Pécs

Deset 12 metrových ebusů přijede k provozovateli městské dopravy Tüke Busz Zrt do města Pécs v jižním Maďarsku.
Deset 12 metrových ebusů přijede k provozovateli městské dopravy Tüke Busz Zrt do města Pécs v jižním Maďarsku.
Nová flotila - první elektrické autobusy ve městě - nahradí stárnoucí vozidla se vznětovým motorem na začátku roku 2020 a je začátkem dlouhodobější přeměny celého vozového parku na elektrickou mobilitu.

BYD u dvanáctimetrové třídveřové nízkopodlažní varianty ebusu uvádí na jedno nabití dojezd 300 km a celá flotila BYD Tüke Busz Zrt pokryje 900 000 km ročně - 10% roční vzdálenosti společnosti. BYD také navrhl a nainstaluje infrastrukturu pro nabíjení.

Elektrické autobusy budou vyrobeny v maďarské továřně BYD v Komárom v Maďarsku.

Vzhledem k tomu, že stále více evropských měst zjišťuje výhody elektrické mobility, bude BYD podle svých slov, nadále vyhledávat přízeň městských provozovatelů. Javier Contijoch, viceprezident pro prodej BYD Europe, uvedl: „Elektrifikace vyhrává. Místní úřady provozující pravidelnou autobusovou dopravu ve městech vidí, že elektrická mobilita BYD je komerčně realizovatelnou alternativou k dieselovému pohonu. A cestující, kteří chtějí žít v souladu s udržitelnou mobilitou, se vracejí na palubu", řekl.

BYD zahájil testování ebusů v Pécsi před pěti lety. Mezitím založil výrobní závody v Maďarsku a ve Francii.

BYD


Čínský BYD dodá flotilu ebusů pro maďarské město Pécs
Poslední objednávka BYD v Evropě byla oznámena na tiskové konferenci minulý týden v Pécsi za účasti starosty města Páva Zsolt. Kromě těchto deseti nových elektrických autobusů plánuje město obměnit celou flotilu autobusů a předpokládá další úspěšnou spolupráci. Foto BYD