Cestování v komfortní zóně
Čtyři z pěti autobusů S 516 HD pro švábskou společnost Hauser. Foto Daimler

Fotbalisté, turisté na Malorce a budhističtí mniši. Nové autobusy Setra ComfortClass nabízí pohodlnou jízdu široké škále cestujících.
Fotbalisté, turisté na Malorce a budhističtí mniši. Nové autobusy Setra ComfortClass nabízí pohodlnou jízdu široké škále cestujících.
Premiéra Setry pro švýcarský fotbalový klub FC Luzern

V této sezoně a poprvé v historii cestuje tým nejvyšší fotbalové ligy v autokaru Setra. S 516 HD společnosti Gössi Carreisen AG vozí reprezetační tým FC Luzern-Innerschweiz AG po všech turnajích a soustředění.

Luxusní autokar Setra ComfortClass s club-lounge je vybaven 40 koženými Alcantara sedadly, podlahami v designu lodi a pěti monitory. Na palubě je také kuchyňská linka přizpůsobená potřebám týmu a výškově nastavitelné stoly, které lze snadno přizpůsobit na masážní lavice.
 
Společnost Gössi Carreisen AG byla založena v roce 1975 Xaverem Gössim v Horw v kantonu Lucern. Jen o čtyři roky později si vybrala autobus z Ulmu. Partnerství pokračuje ve stejně přátelském duchu se Son Marco Gössi, který převzal Setru S 516 HD od ředitele prodeje autokarů v EvoBus Scheiz AG Dietmara Widera.

Setra S 516 HD pro Hauser v Německu i v zahraničí

Zakoupením pěti autobusů S 516 HD podniká Hauser GmbH & Co. KG velký krok v modernizaci vozového parku. Autobusová společnost z Rottweilu v regionu Švábsko zcela mění svůj vozový park na značku Setra. V současné době provozuje rodinný podnik z nejstaršího města Bádenska-Württemberska 15 autobusů Setra v celé Evropě. Společnost Hauser, která loni oslavila své 70. výročí, používá luxusní třínápravové autobusy výhradně pro své potřeby.

S 516 HD autobusy jsou klasifikovány 5 hvězdičkami a mají 42 sedadel, dvě doprovodná sedadla, kuchyňský kout a palubní bezpečnostní systémy Daimler Buses. Mezi ně patří adaptivní tempomat 4, který je prvním systémem pro autobusy na světě, který varuje řidiče před kolizí s chodci a také automaticky částečně brzdí, a systém asistence při otáčení Sideguard Assist s rozpoznáváním osob.

VIP Hannover - první cesta s 52 budhistickými mnichy

V budoucnu se bude autobusová společnost VIP Hannover spoléhat výhradně na značku Setra. Firma z Dolního Saska, která se specializuje mimo jiné na exkluzivní transferové služby, začíná u S 517 HD. Mezi její zákazníky patří členové vedení firem, důležité delegace a zástupci médií a obchodu při státních návštěvách.

Černá luxusní Setra ComfortClass se také používá pro firemní akce, kongresy nebo školní a klubové výlety. Autobus je vybaven 52 místy a nejmodernějšími bezpečnostními systémy, které společnost Setra v současnosti nabízí.

„S 517 HD jsme začali postupně měnit naši flotilu na autobusy Setra,“ říká majitel a generální ředitel společnosti Stephan Deim, který přivítal na první cestu nového třínápravového autobusu 52 budhistických mnichů. Duchovní navštívili asijské chrámy ve Štrasburku, Stuttgartu a Würzburgu.


Cestování v komfortní zóně
S 516 HD je prvním týmovým autobusem Setra pro FC Luzern. Foto Daimler
Cestování v komfortní zóně
Cestování v komfortní zóně
První S 517 HD, se kterou VIP Hannover vyjíždí na exkluzivní jízdy. Foto Daimler