Z důvodu nenaplnění dohody dopravců s premiérem Topolánkem rozhodl krizový štáb Sdružení ČESMAD BOHEMIA o konání protestní akce. Další informace.
Z důvodu nenaplnění dohody dopravců s premiérem Topolánkem rozhodl krizový štáb Sdružení ČESMAD BOHEMIA o konání protestní akce. Další informace.
28. dubna 2009 - Sdružení ČESMAD BOHEMIA potvrzuje s konečnou platností konání protestní akce, vynucené nedodržením slova k zavedení množstevních slev na mýto ze strany odcházejícího premiéra Mirka Topolánka.

Dne 29. dubna dají dopravci při příležitosti neformálního jednání evropských ministrů dopravy v Litoměřicích důrazně najevo, že trvají na plnění již jednou stvrzených dohod.

K nadcházejícímu protestu uvedl generální tajemník Sdružení Martin Špryňar: „Věříme, že naše veřejné vystoupení nijak výrazně neomezí běžnou dopravu. Současně doufáme, že bude natolik nepřehlédnutelné, že bude pro všechny politiky jasným signálem, že neplnění slibů a pošlapání dohod nehodláme tolerovat jako standardní politickou praxi.“

Prezident Sdružení Vladimír Starosta (tel. 602 371 930) a Martin Špryňar (tel. 731 131 313) budou v době konání protestu tj. kolem 8,30 hod. k dispozici přítomným zástupcům a zástupkyním médií u Kulturního domu v Litoměřicích.
27. dubna 2009 - Vzhledem k tomu, že ani za uplynulých 10 dní premiér Topolánek nereagoval na žádný z podnětů Sdružení a ani se ke svému nesplněnému slibu nijak nevyjádřil, proběhne s největší pravděpodobností ve středu 29. dubna veřejný protest dopravců. „Dne 24.4. 2009 sice proběhlo jednání s končícím ministrem dopravy P. Bendlem a jeho pravděpodobným nástupcem G. Slámečkou, ale oba bohužel nepochopili v jak dramaticky špatném stavu obor je a že sliby se mají plnit“ říká Martin Špryňar, generální tajemník Sdružení. Jejich návrh na řešení sporu ze dne 27.4. 2009 (viz příloha) je jen dalším výsměchem autodopravcům. Ministerstvo totiž navrhuje, že dopravcům pomůže tzv. diferenciace mýtných sazeb dle času a dne v týdnu, kdy některé z nich mohou být i vyšší než dnes a to vše změnou zákona o pozemních komunikacích, jehož osud je ve Sněmovně nejistý.

Nechceme si brát občany České republiky za rukojmí jen proto, že v čele jejich vlády je muž, který nedrží své slovo. Proto naše akce bude směřována k neformálnímu jednání evropských ministrů dopravy v Litoměřicích, neboť se zdá, že pana Topolánka více zajímá jeho vlastní image mezi evropskými politiky než starosti domácích podniků. Vedení ministerstva dopravy naopak nezajímá stav oboru, který je neopominutelný pro rozvoj české ekonomiky a vše zdůvodňuje nedostatkem financí, kdy slíbené slevy na mýtném byly vyčísleny na cca 350 mil. Kč. „Je zajímavé, že cpát miliardy do nekonečné černé díry Českých drah, stavět předražené silnice a další úniky miliard na ministerstvu dopravy jeho vedení nevadí“ dodává Špryňar.

TZ Sdružení ČESMAD BOHEMIA

ČESMAD BOHEMIA: Kromě ministrů zítra navštíví Litoměřice i dopravci.