Československý Dopravák připravuje pro čtenáře v čísle 2/2012 speciál:

Obsáhlý materiál o provozu tramvají dnes už legendárního typu T3 v Ostravě.
Obsáhlý materiál o provozu tramvají dnes už legendárního typu T3 v Ostravě.
Příspěvek díky svému rozsahu více než 30 stran přesahuje rámec klasického článku a blíží se spíše brožuře. Práce na něm trvaly déle než rok a zapojilo se do něj různou formou okolo 20 odborníků z celé republiky.

Text se zabývá dodávkami, provozem, modernizacemi a vyřazováním vozů T3 z let výroby 1965–75, tedy „té trojkami“ uzpůsobenými pro Československo, které jsou mnohdy nesprávně označovány jako typ T3CS. V Ostravě šlo o vozy ev. č. 701–799, z nichž ten poslední dojezdil v lednu roku 2011. Součástí článku jsou vedle fotografií i bokorysy vozidel a tabulkový přehled. Jeho mimořádnost spočívá mj. v tom, že doposud nebyla historie vozového parku vozů T3 v Ostravě zmapována, takže jde o první ucelený přehled, který se těmto tramvajím věnuje. republiky.

I přes svůj rozsah bude článek publikován v jednom čísle tak, aby měl čtenář kdykoli možnost nalézt všechny potřebné informace na jediném místě. V časopise bude publikován odděleně od ostatních článků, takže s textem bude možné snadno operovat jako se samostatnou publikací. V žádném případě ovšem čtenáři nebudou na úkor tohoto článku ochuzeni o jiné příspěvky. Časopis totiž nabyl na objemu a namísto tradičních 56 stran nabídne v součtu celkem 72 stránek. Cena 60 Kč přitom zůstává zachována.

Číslo bude v prodeji postupně od 15. 5.2012

TI Československý Dopravák
Facebook: Československý Dopravák