Měsíc před vinařským veletrhem v Praze se v mariolázeňském hotelu Excelsior sešli rakouští diplomaté s představiteli města a kultury a se zástupci cestovního ruchu a médií.
Měsíc před vinařským veletrhem v Praze se v mariolázeňském hotelu Excelsior sešli rakouští diplomaté s představiteli města a kultury a se zástupci cestovního ruchu a médií.
Vinařský veletrh
PraVinum 3.-4. dubna 2005 na výstavišti v Praze - Holešovicích, se blíží. Hotel Excelsior ve spolupráci s rakouskou organizací AUSTRIAN WINE MARKETING BOARD připravil v pátek 4. dubna 2005 v elegantní RESTAURACI 1900 „Kulinářský výlet do Rakouska“. Dva rakouští diplomaté, Dr. Michael Angerer, Obchodní rada Rakouského velvyslanectví a Mag. Walter Persché, ředitel Rakouského kulturního fóra v Praze využili tuto příležitost k setkání s významnými představiteli města a kraje z hospodářské i kulturní sféry. ( Na laskavé osobní pozvání rakouské strany se brunche zúčastnila i redakce BUSportálu - úspěšný kontakt jsme navázali při medializaci zavádění rakouského mýtného systému.)
"Menu jsem sestavila na základě receptů dvou slavných rakouských kuchařů, Helmuta Österreichera (vaří v známém Steirerecku ve Vídeňském Stadtparku) a Aloise Mattersbergera (bývalý TV-kuchař a nyní specialista na Vitalcoaching) a nakoupila na vídeňském trhu Naschmarkt potravinářské speciality jako jihoštýrskou jemnou uzenou kýtu a uzený bok, olej z dýňových semínek, borovicová seménka, sýr s modrou plísní, malinovou pálenku a různé bylinky. Pro Sacher dort se šlo přímo k Sacherovi u Opery, " prozradila koordinátorka projektu Edith Hoskovec.
Menu a seznam podávaných vín
Ředitel hotelu Excelsior Vlastislav Musil ani šéfkuchař René Flachs se nezalekli náročného "výletu" do prosluněných vinic ve východní části Rakouska s kulinářskou návštěvou tyrolských Alp, Korutan, Salcburku a Štýrských pastvin. Výsledkem česko-rakouské spolupráce byl nevšední kulinářský zážitek.Výběr vín reflektoval snahu prezentovat různé odrůdy a různé regiony, kde se projeví místní geologické a klimatické podmínky. Vína komentovala první dáma české enologie, Helena Baker . Sekt a vína z této ochutnávky jsou běžně dovážená do České republiky a přístupná stále většímu množství zdejších znalců vína, kterým jsou sympatická i svojí příbuzností s víny moravskými.
Obrazová reportáž zachytila průběh brunche i některé hosty.
"Menu jsem sestavila na základě receptů dvou slavných rakouských kuchařů, Helmuta Österreichera (vaří v známém Steirerecku ve Vídeňském Stadtparku) a Aloise Mattersbergera (bývalý TV-kuchař a nyní specialista na Vitalcoaching) a nakoupila na vídeňském trhu Naschmarkt potravinářské speciality jako jihoštýrskou jemnou uzenou kýtu a uzený bok, olej z dýňových semínek, borovicová seménka, sýr s modrou plísní, malinovou pálenku a různé bylinky. Pro Sacher dort se šlo přímo k Sacherovi u Opery, " prozradila koordinátorka projektu Edith Hoskovec.
Menu a seznam podávaných vín
Ředitel hotelu Excelsior Vlastislav Musil ani šéfkuchař René Flachs se nezalekli náročného "výletu" do prosluněných vinic ve východní části Rakouska s kulinářskou návštěvou tyrolských Alp, Korutan, Salcburku a Štýrských pastvin. Výsledkem česko-rakouské spolupráce byl nevšední kulinářský zážitek.Výběr vín reflektoval snahu prezentovat různé odrůdy a různé regiony, kde se projeví místní geologické a klimatické podmínky. Vína komentovala první dáma české enologie, Helena Baker . Sekt a vína z této ochutnávky jsou běžně dovážená do České republiky a přístupná stále většímu množství zdejších znalců vína, kterým jsou sympatická i svojí příbuzností s víny moravskými.
Obrazová reportáž zachytila průběh brunche i některé hosty.
Michael Angerer, obchodní rada rakouského velvyslanectví s asistentkou Adou Schneller.
Stylová hudba na uvítanou.
Michael Angerer, obchodní rada rakouského velvyslanectví, Luděk Nosek, starosta Mariánských Lázní a koordinátorka projektu Edith Hoskovec.
Walter Persché, ředitel Rakouského kulturního fóra v Praze
a Petra Hejná (CIMEX)
Nejen Helenu Baker zachytila mariánskolázeňská regionální televize - záběry budou i na internetu (www.tvml.cz).
Helena Baker profesionálně komentovala podávaná vína.
Hlavní hostitel, ředitel hotelu Excelsior Vlastislav Musil, s kolekcí rakouských sýrů - cen v následné vizitkové tombole.
Spisovatel Vladimír Páral jako ozdoba společnosti a milovník Mariánských Lázní s Michaelem Angererm.
Profesionální a nesmírně příjemný personál.
Šéfkuchař René Flachs splnil zadání dokonale.