České Budějovice pokračují v obnově trolejbusového parku.

Dalších pět kloubových trolejbusů do jihočeské metropole. V roce 2006 dodala ŠKODA ELECTRIC 43 trolejbusů kloubových i tzv. sólo trolejbusů.
Reklama
Dalších pět kloubových trolejbusů do jihočeské metropole. V roce 2006 dodala ŠKODA ELECTRIC 43 trolejbusů kloubových i tzv. sólo trolejbusů.
ŠKODA ELECTRIC, dceřiná firma ŠKODA HOLDING a.s., dodá do jihočeské metropole dalších pět kloubových trolejbusů ŠKODA 25 Tr. Dopravní podnik Českých Budějovic, na základě dobrých zkušeností v provozu, totiž uplatnil opci na pět vozů v ceně 66,5 milionů Kč.

Nízkopodlažní kloubové trolejbusy začal českobudějovický dopravní podnik nasazovat do provozu v roce 2005, kdy ŠKODA ELECTRIC zvítězila ve výběrovém řízení na dodávku osmi kloubových trolejbusů, z nichž dva byly spolufinancovány ze strukturálních fondů Evropské unie. Všech pět trolejbusů objednaných v rámci opce ŠKODA ELECTRIC dodá zákazníkovi do konce června 2007.
V roce 2006 dodala ŠKODA ELECTRIC 43 trolejbusů kloubových i tzv. sólo trolejbusů. Vozy s moderním designem karosérie jezdí v devíti městech České republiky. Nové trolejbusy ze ŠKODA ELECTRIC se objevily také v zahraniční.V rámci dlouhodobých smluv vyrábí ŠKODA ELECTRIC také pro slovenskou Bratislavu a Prešov. V loňském roce ŠKODA ELECTRIC získala významné zakázky na dodávku trolejbusů pro města Brno, Zlín, nebo Ústí nad Labem.

TZ Škoda holding