Na základě dohody s Krajským úřadem Plzeňského kraje, který hradí ztrátu z většiny dopravcem provozovaných příměstských linek, zůstává v platnosti stávající ceník jízdného.
Reklama
Na základě dohody s Krajským úřadem Plzeňského kraje, který hradí ztrátu z většiny dopravcem provozovaných příměstských linek, zůstává v platnosti stávající ceník jízdného.
I přes novoroční zvýšení snížené sazby DPH z 10 na 14% a rostoucí ceny pohonných hmot zůstávají ceníky jízdného u společnosti ČSAD autobusy Plzeň a.s. beze změny. Stávající ceny jízdenek zůstaly zachovány jak u regionálních linek, tak i u dálkových linek a rovněž ve všech provozovaných MHD.

Cestující v Plzeňském kraji, kteří využijí služeb společnosti, negativní změnu snížené sazby DPH na ceně jízdenky nepoznají. Na základě dohody s Krajským úřadem Plzeňského kraje, který hradí ztrátu z většiny dopravcem provozovaných příměstských linek, zůstává v platnosti stávající ceník jízdného.

Bez úpravy jsou po 1. lednu i ceny jízdného v MHD Klatovy, Domažlice, Tachov, Stříbro a Přeštice, které provozuje dopravce na základě objednávky dotčených měst.

Dopravce nepřistoupil ani ke změně ceny jízdného na nedotovaných, především dálkových linkách (z Plzně do Prahy, Klatov, Domažlic, K. Varů atd.). Tyto linky ČSAD autobusy Plzeň a.s. provozují na vlastní podnikatelské riziko.

V souvislosti se změnou tarifu MHD Plzeň od 1. 1. 2012 dochází i ke změně v odbavování vybraných skupin cestujících také v rámci Integrované dopravy Plzeňska (IDP). Na základě rozhodnutí vedení společnostiČSAD autobusy Plzeň a.s. budou až do 31. 3. 2012 na linkách zařazených v IDP ve vozech ČSAD autobusy Plzeň bezplatně přepravováni držitelé zlaté Janského plakety na základě průkazu vydaného příslušnou obcí s rozšířenou působností a to v obou tarifních pásmech (vnějším pásmu Z i vnitřní P).

Z TZ ČSAD autobusy Plzeň a.s.
BUSmonitor: Autobusoví dopravci někde od ledna zdražili o 4 až 10%