BYD získal nového zákazníka ve Švédsku
15 metrový low-entry model ebusu BYD pro 90 cestujících slibuje díky vylepšené kapacitě baterie dojezd na jedno nabití 400 km. Foto BYD

Bergkvarabuss objednal 79 elektrických autobusů BYD, převážně meziměstských, pro provoz v regionu Skåne na jihu Švédska.
Bergkvarabuss objednal 79 elektrických autobusů BYD, převážně meziměstských, pro provoz v regionu Skåne na jihu Švédska.
BYD získal dalšího významného zákazníka, švédskou společnost Bergkvarabuss, poprvé také budou ebusy BYD v provozu v regionu Skåne. Bergkvarabuss objednává autobusy po úspěšném kontraktu na zajišťování veřejné dopravy v oblastech Söderslätt, Österlen a Nordväst v jižním Švédsku od regionálního organizátora Skånetrafiken. Zahájení dodávek vozidel je naplánováno na konec tohoto roku.

BYD s novou velkou objednávkou posiluje v severském regionu i ve Švédsku. V Norsku, Švédsku, Dánsku a Finsku je nyní v provozu více než 250 jeho elektrických autobusů, které ujely 25 milionů km a snížily emise CO2 o více než 27 000 tun. Dalších 250 ebusů je objednáno.

Nový 15 metrový low-entry model ebusu BYD pro 90 cestujících, celkem pro Bergkvarabuss 32 kusů, slibuje díky vylepšené kapacitě baterie dojezd na jedno nabití 400 km (SORT-II). Dopravce také objednal 43 autobusů s délkou 13 metrů. Oba tyto nejnovější modely třídy II pro meziměstskou dopravu nabízí cestujícím větší pohodlí, včetně osvětlení pod sedadlem a větší počet USB nabíjecích bodů. Zbývající čtyři jsou dvanáctimetrové nejprodávanější modely. Část vozidel bude vyrobena v závodě BYD v maďarském Komárom.