Busworld je zpět, za dva měsíce se uskuteční v Turecku
V roce 2020 na Busworld v Istanbulu vystavovalo 129 společností. Letos se očekává ještě větší počet. Foto Busworld

Autobusový veletrh v Instanbul Expo Center se bude konat od 26. do 28 května. Organizátoři hlásí 130 vystavovatelů a téměř plnou kapacitu.
Autobusový veletrh v Instanbul Expo Center se bude konat od 26. do 28 května. Organizátoři hlásí 130 vystavovatelů a téměř plnou kapacitu.
První Busworld po uvolnění hranic a 9. ročník Busworld Turkey, pořádaný Busworld a jeho tureckým partnerem, HKF Trade Fairs, se bude konat tři dny, od 26. do 28. května 2022 v Istanbul Expo Center.

Jde o opravdu velmi symbolickou show, Busworld Turkey byl poslední veletrh těsně před tím, než se uzavřely hranice kvůli pandemii – v březnu 2020 – a nyní jde o úplně první veletrh Busworld po pandemii.

Vystavovatelé


Během posledního ročníku v roce 2020 hostili v Istanbulu 129 vystavovatelů a 7 935 profesionálních návštěvníků, což bylo vzhledem k začínajícímu šíření covidu překvapivě dobré.

Dnes je jistá účast 130 vystavovatelů a tento počet neustále roste, uvádějí organizátoři. Výrobci autobusů a autokarů a nástaveb představí svá nejnovější vozidla na ploše 12 500 m2: Anadolu Isuzu, Karsan, Otokar, BMC, Güleryüz, Mapar MAN, Bur-Can, Buskar, Erener, Erduman, Eşref Karoser, Gürsözler a Harputlu. Přivezou vozy s různými rozměry (od patrových po minibusy), různými pohony a typy (veřejná doprava, cestovní ruch, cestování na dlouhé vzdálenosti, VIP doprava atd.). Přijedou také turečtí a mezinárodní dodavatelé všech typů. Budou zastoupeny značky jako Allison Transmission, ZF, Voith, Webasto, Aselsan, Fogmaker a mnoho dalších. Seznam je aktualizován na www.busworldturkey.org.

Webináře Busworld Turkey

V roce 2022 zahajuje Busworld série webinářů. Prvním byl 9. února webinář s názvem „Dopad pandemie na veřejnou dopravu v Turecku“,
Na začátku dubna a na začátku května se budou konat další dva.

Podpora Busworld Turkey

Busworld Turkey podporuje několik tureckých průmyslových organizací: TÖHOB (All Private Public Bus Asociace), İSTAB (Istanbul Union of Transporters Association), TOF (federace řidičů autobusů) a TTDER (Asociace dopravců cestovního ruchu). Postarají se o to, že Busworld Turkey bude centrem pozornosti všech odborníků na autobusy a autokary v Turecku.

Všechny novinky jsou k dispozici průběžně na webu Busworld Turecko.