BUSWORLD 2015: VDL Bus & Coach
Futura FDD2. Foto VDL

Zveme na největší evropský autobusový veletrh, který se uskuteční od 16. do 21. října 2015 v Belgii.
Zveme na největší evropský autobusový veletrh, který se uskuteční od 16. do 21. října 2015 v Belgii.
BUSWORLD je vzhledem k místu konánínejen evropskou záležitostí, ale také největší výstavní síní výrobců z Beneluxu. Ve výstavní premiéře (novinářská proběhla na konci srpna v sídle firmy) se představí doubledecker VDL Futura FDD2 a autokary Futura FHD2 a Futura FMD2. VDL Futura FMD2 převezme v průběhu veletrhu cenu pro nejefektívnejší autokar IBC Economy Award.

Kloubová VDL Citea SLFA Electric ve futuristické verzi 18,1 m BRT (Bus Rapid Transit) bude na volné ploše a Citea SLF Electric 12m s pohonným systémem a sběračem Siemens v expozici.

Z klasických dieselů se premiérově představí třídveřová verze Citey LLE-120 bezbariérový Midcity a autokar MidEuro na podvozku Mercedes-Benz Sprinter.

Z TZ VDL Bus & Coach
Na veletrh zveme postupně a poměrně stručně. Redakce BUSportálu plánuje jako obvykle nashromáždit velkou "fotobanku" z veletrhu a témata pak přiblížit podrobněji. Podrobnější materiály výrobců a prodejců v souvislosti s Busworldem lze nalézt už teď na slovenském BUSportálu viz Busworld 2015: VDL Bus & Coach predstaví ....

BUSWORLD 2015: VDL Bus & Coach
Oceněná Futura FMD. Foto VDL