BUSWORLD 2011: Premiéry a zajímavosti

nejen z veletržního newsletteru. Už za necelé dva týdny.
nejen z veletržního newsletteru. Už za necelé dva týdny.
Některé informace jsme už uveřejnili samostatně. Předpokládáme, že se budeme Busworldu věnovat především během veletrhu a po jeho skončení.
Mercedes-Benz poskytne platformu pro světovou premiéru Mercedes-Benz Travego Edition 1, EURO 6 s novým motorem BlueEfficiency Power, novým kokpitem a v autobuse unikátním bezpečnostním systémem Attention Assist. První výstavní představení čeká i New Citaro, kterému se plynule věnujeme díky představení v Mannheimu a nyní v Mnichově.

Setra ukáže Final Edition řady ComfortClass. Osm modelů ze všech tří řad se představí uvnitř i v exteriéru s inovativními řešeními a bezpečnostními balíčky pro dopravce.

Solaris připravuje představení elektrobusu 8.9 m (světová premiéra proběhla na národní výstavě v Kielcích), Urbino 18 Hybrid v designu BHNS (BRT) a dieselové Urbino 12 s motorem MAN.

BUSWORLD 2011: Van Hool představí platformu ExquiCity - také jako trolejbus, ExquiCity 2 a hybrid a novou řadu TX na veletrhu v belgickém Kortrijku.

Skupina VDL dle očekávání zúročí získání titulu ‘International Coach of the Year 2012’ pro New Futuru.

Volvo chystá premiéru nového městského autobusu Volvo 7900 - lehčího, se sníženou spotřebou a s vyšší kapacitou cestujících.

Irizar po premiérách doma ve Španělsku a v sousední Francii přiveze nový integrální i6 (zařazený mezi i4 a PB)

Čínská BYD už nyní vzbuzuje zvědavost - přiveze totiž 12m elektrobus eBUS-12 s deklarovaným dojezdem 250 km.
BUSportál k informacím z newsletteru dodává, že světovou premiéru bude mít na Busworldu zdvihací plošina z Poličských strojíren, malokapacitní autobus AVIA Volgabus pro mimoruské trhy, západoevropskou premiéru elektrobus SOR EBN 0.5.
Další inspirativní informace o novinkách budeme přidávat.
Dagmar Braunová

BUSWORLD 2011: Premiéry a zajímavosti
Tak šel čas ... BUSportál na Busworldu.