magazin.ceskenoviny.cz- 21.10.2009 - Brno - Výrobci autobusů letos kvůli krizi zaznamenali do srpna meziročně propad prodejů v Evropské unii o 17 procent. Na poklesu se nejvíce podílely zejména nové členské země EU ve střední a východní Evropě, v nichž do srpna počet registrací nových autobusů klesl téměř o polovinu. Trh v západních zemí EU byl stabilnější a pokles dosáhl necelých deseti procent. Na konferenci Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v ČR a střední Evropě to dnes uvedl generální ředitel výrobců autobusů Iveco ČR Daniel Patka.
Více na magazin.ceskenoviny.cz. České noviny zkombinovaly vkusně ilustrační fotografií autobusu SOR a citaci ředitele IVECO CR. K ilustračním fotografiím v českých médiích jako fenoménu se zaměřením na "autobus" připravujeme silvestrovský materiál.
Jak se registrují nové autobusy v České republice, můžete sledovat na BUSportálu: První registrace nových autobusů v ČR 1 - 9/2009. Údaje zde uvedené jsou maximum možného, co lze v ČR zjistit. Celkové statistiky na www.autosap.cz/ jsou zavádějící, protože zahrnují u autobusů M2+M3 - minibusy M2 jsou zcela jiný výrobek než velký autobus a naopak ignorují nezařazené autobusy - do této kategorie tvrdošíjně zařazují autoři statistik autobusy TEDOM, ISUZU ap. O nesmyslu - zařazení autobusu Karosa do statistik roku 2009 - jsme zatím bezvýsledně informovali Pavla Tunkla ze SDA-CIA.

BUSmonitor: Výrobcům autobusů klesl v EU prodej o 17%
Co si myslet o statistice, ve které figuruje v roce 2009 nově zaregistrovaný autobus Karosa ?