Lidé v Hradci Králové se však po prázdninách nedočkají nového autobusového terminálu, který měl být původně otevřen 1. září.
Lidé v Hradci Králové se však po prázdninách nedočkají nového autobusového terminálu, který měl být původně otevřen 1. září.
hradecky.denik.cz - 26.8.2007 - Cestujícím v městské hromadné dopravě ve stotisícovém Hradci Králové by mělo v následujících měsících zlepšit pohodlí cestování 13 nových nízkopodlažních autobusů, které hodlá tamní dopravní podnik nakoupit. V Trutnově chce dopravní společnost Osnado od září spustit informační linku pro vozíčkáře. Změny v jízdních řádech od začátku září v Hradci ani Trutnově neplánují, zjistila ČTK v anketě.

Hradecký podnik novými vozy nahradí stejný počet starých autobusů, které nejsou nízkopodlažního typu. Novinkou bude vybavení všech 13 autobusů takzvaným kneelingem, který umožňuje naklápění vozu v zastávkách na pravou stranu a snadnější nástup lidí. "Standardně budou vozy vybavené systémem pro nevidomé a zrakově postižené," řekl Leo Sedláček z vedení hradeckého dopravního podniku.

"Počítáme, že termín bude posunut o tři měsíce na konec listopadu," řekla náměstkyně hradecké radnice Pavla Finfrlová. Po otevření autobusového nádraží se příslušně změní i jízdní řády jednotlivých linek.
Více na http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/autobusy20070826.html