* Autobusy na lince Jablonec – Praha budou jezdit přes Hodkovice * Jablonecký zastupitel podal žalobu kvůli zřícené hale ČSAD *
* Autobusy na lince Jablonec – Praha budou jezdit přes Hodkovice * Jablonecký zastupitel podal žalobu kvůli zřícené hale ČSAD *
igenus.cz Marek Kuntoš 20. 02. 2006

HODKOVICE NAD MOHELKOU – Čtrnáct nových spojů jezdících na trase mezi Jabloncem nad Nisou a Prahou získají lidé žijící v Hodkovicích nad Mohelkou a okolí „Je to pro nás přínosné, i když to trvalo déle, než jsme předpokládali,“ řekl starosta Hodkovic Antonín Samek. Nové spoje začnou jezdit od neděle, kdy se v kraji mění jízdní řády.

O přímé spojení s hlavním městem přišly Hodkovice díky konkurenčnímu boji zuřícímu na lince Liberec – Praha, kdy ČSAD Liberec loni v září zrušily většinu zastávkových spojů. „Od ledna sice začaly jezdit autobus Student Agency, ale to nestačilo. Chyběly především spoje jezdící v sobotu a v neděli. Teď už by to mělo být dostačující,“ míní Samek.

Podle slov zástupce ČSAD Jablonec Vladimíra Jiroše bude v Hodkovicích nad Mohelkou zastavovat dvanáct spojů na lince Jablonec – Praha a dva na lince Josefův Důl – Praha. „Se starostou jsme se dohodli na časech, které jim vyhovují. Zastavovat zde ale budou i další spoje, které nejsou zcela vytížené,“ popsal Vladimír Jiroš.

Od neděle bude také jezdit více autobusů na trase Liberec – Praha. ČSAD Liberec využila toho, že společnost Hotliner přestala provozovat tuto linku. Pro pracovní dny proto přidala pět nových spojů a dva budou nově jezdit i v neděli.
epravo.cz Zdroj: ČTK redakce (sp) 21.2.2006

Jablonecký zastupitel podal žalobu kvůli zřícené hale ČSAD

Jablonecký zastupitel Jindřich Berounský podal v pondělí u Okresního státního za stupitelství v Jablonci trestní oznámení na neznámého pachatele. Důvodem je podezření ze spáchání pojistného podvodu, křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku v souvislosti se zřícením střechy sto let staré vozovny v areálu ČSAD Jablonec. Informují o tom dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD) a Deník Jablonecka.

Střecha neodolala před týdnem náporu sněhu, ležela na ní vrstva kolem 60 až 80 centimetrů. Podle Berounského se ale dalo jejímu zničení zabránit. "Zřejmě ale vozovna překážela investičnímu záměru, a tak se z její střechy sníh neodklidil," řekl Berounský. Tvrdí, že budova by se dala ještě zachránit. "I nadále trvá zájem zachovat většinu areálu jako kulturní památku," vysvětlil zastupitel, který doufá, že policie případ řádně prošetří.

Vedení ČSAD Jablonec je ale přesvědčeno o tom, že firma nepochybila. "Střecha byla prakticky celá skleněná a už dost prohnutá, takže tam nebylo možné poslat lidi, aby sníh sházeli dolů. Riskovali bychom jejich zdraví," uvedl obchodně technický ředitel ČSAD Jan Fabinyi. Co bude s torzem vozovny dál, podle něho ještě není rozhodnuto.