a ještě jednou z Plzně: Trolejbusy dostanou přednost (v ulici U Prazdroje)
a ještě jednou z Plzně: Trolejbusy dostanou přednost (v ulici U Prazdroje)
www.regionplzen.cz - 1. března 2010 - Tramvaj, nebo trolejbus na Borská pole – tyto dvě varianty posuzovaly Technické úřady města Plzně na podnět plzeňského primátora Ing. Pavla Rödla. Kromě zásadních hledisek, kterými jsou investiční a provozní náklady, o konečném výběru rozhodují také územní a dopravní vazby. Ačkoli jsou investiční náklady trolejbusové trati nižší cca o 56 milionů korun, přinesla by toto varianta vyšší provozní náklady, které by za období dvaceti let narostly oproti tramvaji přibližně o 409 milionů korun.
Více na www.regionplzen.cz

plzensky.denik.cz - 1.3.2010 - Plzeň - První dva dopravní pruhy ve městě určené jen pro autobusy a trolejbusy městské hromadné dopravy se rýsují ve frekventované ulici U Prazdroje.

Městská doprava by už tudy nekličkovala mezi osobními auty a náklaďáky, které ji zpožďují. „Nikde v Plzni zatím takové pruhy neexistují. Stáli bychom o ně ještě například na Karlovarské třídě,“ potvrdil dopravně provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) Václav Zikmund.
Více na plzensky.denik.cz