www.denik.cz 30.7.1008 - Praha - Technický stav autobusů zejména linkové a MHD dopravy je často kritizován. Proto se vláda snaží nalézt prostředky na jejich dotaci. Průměrný věk všech autobusů u nás je 16,63 roku a z celkového počtu 20 576 autobusů se ročně obnovuje pouhých pět procent.

Sdružení automobilového průmyslu je názoru, že ročně by se u nás měl park obnovovat dvakrát více tj. o 10 %. Podle slov Pavla Ešnera ze Sdružení jich z celkového počtu činí devadesát procent právě autobusy MHD a linkové dopravy. Proto stát podporuje především tento typ autobusů.
BUSportál by se spíše přikláněl k tomu, že stát podporuje vozidla v závazku veřejné služby a městskou dopravu DP a z toho vyplývají typy autobusů. Autokary pro zájezdy a komerční linky není třeba nijak dotovat. Také je v textu podle redakce navíc "o" - "ročně by se u nás měl park obnovovat dvakrát více tj. 10 %"
Více na www.denik.cz
Ministerstvo dopravy: 8.7.2008 mezirezortní komise schválila rozdělení dotací pro rok 2008 na nákup autobusů ve veřejné autobusové dopravě. Informace o dotacích ke stažení.