- nyní zaměstnanci AB finanční servis - hrozí, že odejdou.
Reklama
- nyní zaměstnanci AB finanční servis - hrozí, že odejdou.
Revizoři hrozí, že odejdou

18.7.2007 www.plzenskydenik.cz - PLZEŇ - Mezi revizory Plzeňských městských dopravních podniků (PMDP) a jejich novým zaměstnavatelem, soukromou firmou AB finanční servis, to jiskří. Firma totiž začala rozdávat výpovědi a uvažuje o tom, že kontroly budou na některých linkách dělat revizoři po jednom a ne ve skupinkách a párech, jak byli zvyklí pod dopravním podnikem. Kontrolorům se to nelíbí. Podle našich informací revizoři pohrozili hromadným odchodem. “V případě problému s černým pasažérem je samotný revizor propadající a ponechán na pospas kdejakému grázlovi,“ tvrdí jeden z nich. Potvrzují to i kolegové. Říci jméno odmítají.

Šéf AB finanční servis Viliam Hovanec problémy nezastírá. Považuje je však za běžné provozní záležitosti. „Žádnou hromadnou výpověď jsem nedostal. Naopak dva revizoři výpověď dostali, a to kvůli pracovní morálce,“ řekl.

To, že se začnou revizoři pohybovat na méně frekventovaných linkách skutečně jen jako sólisté a ne v páru, už je téměř jisté.

„Je to nutnost, protože podle smlouvy s PMDP musíme kontrolovat všechny linky denně včetně víkendů a to nejde jinak stihnout,“ dodal Hovanec s tím, že firma už požádala dopravní podnik o úpravu kontrol. „Na okrajích města nejsou denně nutné,“ vysvětlil Hovanec. Zda mu PMDP vyhoví, není jisté. „Změna smlouvy je věcí dvou subjektů, které se domluví. Nebudeme to řešit přes noviny,“ řekl provozní ředitel PMDP Václav Zikmnund. AB Finančním servis dělá pro PMDP od ledna. Smlouva je na rok. Pak bude nové nové výběrové řízení.

Viz http://plzensky.denik.cz/zpravy_region/revizori_hrozi_20070717.html