* Prahu čeká totální dopravní kolaps * Pražský dopravní podnik je na dně, chce zdražovat a propouštět. Hrozí stávka *
* Prahu čeká totální dopravní kolaps * Pražský dopravní podnik je na dně, chce zdražovat a propouštět. Hrozí stávka *
Pražský dopravní podnik bude stávkovat, možná už v úterý

www.novinky.cz - 5.11.2009 - Odboráři dopravního podniku potvrdili, že chystají stávku. Po čtvrteční schůzce zástupců dvanácti odborových sdružení předseda OS pražských dopraváků Petr Pulec oznámil, že stávka je již připravena. Podle neoficiálních informací by stávkovým dnem mohlo být již úterý 10. listopadu.
Více na www.novinky.cz

Prahu čeká totální dopravní kolaps

zpravy.idnes.cz - 5.11.2009 - Praha - Dopravní podnik krachuje. Dluží, kam se podívá - vyčerpal kontokorent na účtu, v prosinci zřejmě nebude mít na výplaty zaměstnancům. Letošní ztrátu odhaduje na 2,5 miliardy. Celkem s dluhy z dřívějška to bude už 7,5 miliardy.

Toto vědomí zřejmě vyžene zaměstnance podniku v nejbližších dnech stávkovat do ulic, místo aby sedli do kabiny autobusu, metra či tramvaje.

Nejdříve odboráři stávku plánovali na úterý 10. listopadu. Otevřeně však datum stávky nikdo z odborářů nechtěl potvrdit.
Více na zpravy.idnes.cz

Pražský dopravní podnik je na dně, chce zdražovat a propouštět. Hrozí stávka

domaci.ihned.cz - 4.11.2009 - Firmě chybí dvě miliardy, které by jí měl poslat pražských magistrát. Bém vyzval ke snížení platů. Odboráři vyhrožují stávkou i kvůli zrušení výhodnějších jízdenek pro rodinné příslušníky zaměstnanců.
Více na domaci.ihned.cz/