ceskamedia.cz - 29.08.2007 Praha 29. srpna (ČTK) - Třetí největší tuzemský internetový portál Atlas.cz přestane po více než roce spolupracovat s vydavatelem jízdních řádů IDOS. Výpověď od společnosti Chaps, která IDOS provozuje, obdržel portál tento týden. Na dotaz ČTK to potvrdil generální ředitel Atlasu David Duroň.

Atlas v minulosti využíval jízdní řády IDOS, a také IDOS obchodně zastupoval. "Naše obchodní partnery zaskočila krátká 14denní výpovědní lhůta a nejasnost, co bude dál. Proto jsme pro všechny klienty připravili alternativní mediální plány, které jsme již odeslali, a většina klientů je již dokonce i akceptovala," uvedl Duroň.

Portál Atlas se spojil s IDOS loni v létě, kdy uzavřel smlouvu o mediálním zastupování, a zároveň umístil vyhledávání v jízdních řádech na své stránky. Během podzimu si pak portál mohl do své návštěvnosti započítávat část návštěv jízdních řádů, a dostal se tak před konkurenční Centrum. Od prosince si portál návštěvnost jízdních řádů započítával odděleně od návštěvnosti portálu Atlas.cz. Podle neoficiálních informací by si mohl IDOS začít započítávat do statistiky návštěvnosti jeden z největších tuzemských zpravodajských serverů. "Myslím, že internetový trh čeká rušný podzim. Jeden z těch, který proti službě nejvíce zbrojil, zřejmě otočil a podlehl kouzlu návštěvnosti," dodal Duroň.

autor: jsa, nol, (mai)
Našli jsme na http://www.ceskamedia.cz:80/article.html?id=206181
BUSportál má velmi dobré vztahy se společností CHAPS, a právě proto po minulé zkušenosti reálně předpokládáme, že se k situaci nechce mediálně vyjadřovat. 31.8.2007: Omlouváme se za pesimismus - chystá se tisková zpráva, kterou máme přislíbenou.