Doplňující informace OREDO.
Doplňující informace OREDO.
28.3.2008 - Pavel Matouš, technolog veřejné dopravy Královéhradeckého kraje OREDO s.r.o, BUSportálu sdělil:
Jízdenka v minulosti stála 10 Kč, ale byla nepřestupní. Po přestupu člověk platil vždy dalších 10 Kč. Přestupní jízdenka neexistovala vůbec. Viz http://vett.cz/prepr_podm/?page=podminkycena

denik.obce.cz - 27.8,2008 - Česká Lípa - Městská doprava v České Lípě už od dubna nebude zadarmo. Hodinová přestupní jízdenka bude stát deset korun, stejně jako před 20. únorem, kdy dopravu převzala od společnosti VETT firma ČSAD Semily. Ta od 20. února provozovala městskou dopravu zdarma, řekla dnes novinářům starostka Hana Moudrá.

Zdražilo ale jednotlivé jízdné placené kartou. To v minulosti stálo šest korun, teď bude stát 7,50 Kč. Jízdenka ale bude také platit celou hodinu a bude přestupní, což dříve nebylo, dodala Moudrá.

Česká Lípa změnila v únoru dopravce a od března zavedla nový jízdní řád. ČSAD Semily ale nemohou přijímat karty vydané předchozím dopravcem, lidé kteří chtějí jezdit levněji, si proto musí koupit novou kartu za 90 korun. "O kredit na starých kartách společnosti VETT ale nepřijdou, ve spolupráci s firmou Mikroelektronika, která je spravovala, budou zůstatky převedeny na nové karty," ujistila starostka. Od příštího roku se pak podle ní město zapojí do krajského systému integrované dopravy a také v městské dopravě budou platit krajské karty.
Více na denik.obce.cz
BUSmonitor: Česká Lípa - Bývalý dopravce Vett a. s. podal stížnost.
BUSmonitor: Vedení ČSAD Semily: Vett je na tom hůře, než uváděl.