* Návštěvníky letního kina v Příbrami budou vozit zdarma autobusy. * Autobusy od neděle pojedou jinak i na Karlovarsku. * Další pokuta za autobusový terminál byla uložena městu Havlíčkův Brod *
* Návštěvníky letního kina v Příbrami budou vozit zdarma autobusy. * Autobusy od neděle pojedou jinak i na Karlovarsku. * Další pokuta za autobusový terminál byla uložena městu Havlíčkův Brod *
Příbramský deník - 26.5.2006 - Příbram - Návštěvníci letního kina v Příbrami už nebudou muset jezdit na představení vlastním vozem. Radní jim zařídili dva autobusy, které je rozvezou po městě zdarma. "Poprvé je spustíme 2. června. Budou jezdit jen na filmová představení, protože na koncerty chodí mnohem více lidí a dva autobusy by na to nestačily," vysvětlil příbramský starosta Ivan Fuksa. Autobusy budou odjíždět vždy 20 minut po představení z křižovatky staré a nové milínské silnice. "Pojedou okolo Drupolu směrem k parkovacímu domu u železniční trati, ulicí Karla Kryla, kolem restaurace Horník a potom po trase linky číslo 12 až na Jiráskovy sady. Pokud by jezdily autobusy poloprázdné, tak by příště jel pouze jeden," upřesnil starosta Ivan Fuksa. Dodal, že věří, že lidé autobusy časem zaplní.

(huc)

Autobusy od neděle pojedou jinak

Karlovarské noviny - 26.5.2006

Karlovarsko - Celostátní změny jízdních řádů, ke kterým dojde v neděli 28. května, se nevyhnou ani Karlovarsku. Podle dopravců ovšem nebudou rozsáhlé.

Tuto informaci potvrdil ředitel karlovarského Dopravního podniku Pavel Bohánek. "V provozu našich autobusů dojde pouze k minimálním úpravám. Změny se týkají autobusu z Prahy do Jáchymova. Ten bude vyjíždět o hodinu dříve, tedy v 16, 30 a pojede do Ostrova," uvedl ředitel Bohánek.

Linka, která jezdila z Jáchymova do Karlových Varů o nedělích a svátcích byla zrušena. "Na druhou stranu jsme zavedli novou linku, která bude cestující dopravovat každou neděli z ostrovského náměstí do Karlových Varů. Tento vůz bude vyjíždět v 19 hodin a 10 minut," doplnil ředitel.

Velké změny nechystají ani Autobusy Karlovy Vary. "Dojde pouze ke kosmetickým úpravám, které se cestujících nedotknou. Úpravy se týkají hlavně dálkových spojů," uvedl ekonomický a dopravní ředitel Vladimír Ujčík. "O novinkách se lidé dozvědí buď na našich internetových stránkách, nebo samozřejmě přímo na zastávkách. Žádné spoje jsme ale ani nezrušili," dodal ředitel.

JAN HAVELKA

Další pokuta za autobusový terminál byla uložena městu Havlíčkův Brod

vecernibrno.com Čtvrtek 25. května

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil městu Havlíčkův Brod v pořadí již druhou pokutu za porušení zákona o veřejných zakázkách v souvislosti s výstavbou autobusového terminálu pro integrovaný systém veřejné dopravy.

Již dříve předseda ÚOHS Martin Pecina potvrdil uložení pokuty 100 tisíc korun při zadání této zakázky, neboť město uzavřelo smlouvu s vybraným uchazečem, aniž stanovilo kritéria pro výběr zájemců při omezení jejich počtu. Zadavatel na realizaci obdržel 13 nabídek. Jejich počet následně omezil na 6. V písemném oznámení o odmítnutí zbývajících zájemců ale v rozporu se zákonem neuvedl důvod jejich odmítnutí. Zadavatel dále chybně jako jedno z dílčích kritérií pro posuzování nabídek dle jejich ekonomické výhodnosti zvolil kritérium „reference a odborná způsobilost“, které nevyjadřuje ekonomickou výhodnost nabídky, ale kvalifikaci uchazeče.

Druhá pokuta je dosud nepravomocná, činí 40 tisíc korun a byla uložena rozhodnutím z 28. dubna 2006. Zadavatel má možnost podat rozklad k předsedovi ÚOHS. Porušení zákona se týká „poskytnutí úvěru na předfinancování a spolufinancování projektu autobusového terminálu“.

Zadavatel rozhodl o přidělení zakázky České spořitelně. Její nabídka byla vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější, při hodnocení ale nebyly zohledněny všechny poplatky uvedené v nabídkách uchazečů. Tato chyba přitom podstatně ovlivnila stanovení pořadí úspěšnosti nabídek.

Město Havlíčkův Brod při hodnocení nabídkových cen zohlednilo pouze výši úroků z úvěru, nikoliv všechny další poplatky požadované bankami. Zadavatel má zaplatit České spořitelně včetně předpokládané výše zakázkové provize za úroky a poplatky celkem 7,012 mil. korun za čtyři roky splácení úvěru. Uchazeči Kommunalkredit Austria AG by však podle předložené nabídky uhradil méně – tedy 7,008 mil. korun. Přesto zadavatel jako nejvýhodnější vyhodnotil nabídku České spořitelny.

Město Havlíčkův Brod dále pochybilo tím, že stanovilo další kvalifikační kritéria, aniž by současně vymezilo odpovídající úroveň způsobilosti uchazečů podle druhu, rozsahu a složitosti zadávané zakázky. Zadavatel měl také z otevřeného řízení vyloučit Československou obchodní banku, která neprokázala kvalifikaci.

Zdroj: ÚOHS