Student Agency rozšiřuje autobusové spoje - v neděli zahájila provoz autobusové linky mezi Zlínem a Prahou.
Student Agency rozšiřuje autobusové spoje - v neděli zahájila provoz autobusové linky mezi Zlínem a Prahou.
02.04.2007 www.ct24.cz Praha - Dopravní firma Student Agency, která v neděli zahájila provoz autobusové linky mezi Zlínem a Prahou, chce pokračovat v expanzi do dalších českých měst i do zahraničí. Na podzim začne jezdit do Českých Budějovic a Českého Krumlova a ještě letos otevře dvě mezinárodní autobusové linky do Norska a do Paříže. Napsala do dnešní Mladá fronta Dnes.

"Další spoje v Česku už nechystám, je potřeba začít šetřit na vlaky. Do měsíce se chci rozhodnout, od jaké společnosti vlaky nakoupíme," řekl majitel firmy Radim Jančura.

Student Agency dnes se svými 80 autobusy patří k největším dálkovým autobusovým dopravcům. Ve Zlíně mu ubyla konkurence ještě předtím, než začal jezdit. Ke konci března totiž skončila na lince do Prahy firma Housa Car. Student Agency vytlačila z trhu i řadu dalších firem.

Někteří rivalové tvrdí, že jezdí pod cenu, podle Jančury je však jeho autobusové podnikání ziskové. Obrat skupiny Student Agency, do které patří firmy Student Agency, Orbix a DPL real, loni meziročně stoupl z 1,8 na 2,6 miliardy korun, což znamená nárůst o 42 procent. Zisk se zvýšil dvojnásobně na 15 milionů korun, řekl před časem Jančura.
Přečetli jsme na http://www.ct24.cz/ekonomika/index_view.php?id=209403. Student Agency nemá na svých stranách k lince do Zlína žádnou tiskovou zprávu.