www.ct24.cz - 10.09.2007 - Liberec - Firma Student Agency zdraží od 17. září o deset korun jízdné na lince Liberec - Praha. Základní jízdné vyjde na 80 korun, jízdenka pořízená přes kreditovou kartu na 70 korun. Píše o tom Liberecký deník. Deník se odvolává na e-mail, který Student Agency rozeslala svým zákazníkům.

Současná cena neodpovídá zcela počtu kilometrů mezi Prahou a Libercem a nákladům na zajištění linky, stojí podle Libereckého deníku v e-mailu Student Agency. Student Agency vytlačila z linky Liberec - Praha ČSAD Liberec, ČSAD na ní provozuje již jen jediný spoj. Před dvěma lety se běžné jízdné na lince pohybovalo u všech tehdejších dopravců okolo 60 korun.

V pracovní dny jezdí do Prahy z Liberce celkem 23 autobusových spojů, 22 z nich vysílá Student Agency a jeden ČSAD Liberec. "Nejméně do konce roku neplánujeme návrat do konkurenčního boje o linku Liberec - Praha," řekl Libereckému deníku vedoucí komerční divize dopravy ČSAD Liberec Petr Kropáček. ČSAD byl výhradní dopravce na lince Liberec - Praha a zpět ještě před třemi lety.
Celé na http://www.ct24.cz/ekonomika/index_view.php?id=229235