netzeitung.de: Ferdinand Piëch prosadil, že Volkswagen přebírá kontrolu u MAN.
netzeitung.de: Ferdinand Piëch prosadil, že Volkswagen přebírá kontrolu u MAN.
(Volkswagen übernimmt Kontrolle bei MAN. Ferdinand Piech hat sich durchgesetzt. Im Aufsichtsrat von MAN hat künftig VW das Sagen – der Fusion mit Scania steht damit nichts mehr im Weg.)
Volkswagen přebírá kontrolu u MAN a otevírá cestu pro alianci užitkových vozidel se Scanií. Ferdinand Piëch z VW bude spolu s Stephanem Schallerem z VW a Rupertem Stadlerem z Audi nominován do dozorčí rady MAN. Takže se v odborných kruzích předpokládá, že Ferdinand Piëch po valné hromadě v květnu převezme předsednictví. Scania nominovala Martina Winterkorna z VW novým "chefkontrolleurem" švédské výroby užitkových vozidel. Automobilový koncern ve Wolfsburgu drží 29,9 % v MAN a 34 % ve Scanii a ja tak největší akcionář obou výrobců užitkových vozů. Po převzetí Scanie skrze MAN usiluje VW o sloučení ve shodě MAN, Scanie a vlastní části výroby užitkových vozidel.
Celý článek v němčině, na který BUSportál upozornil rakouský spolupracovník Karl Prochazka, najdete na http://www.netzeitung.de/wirtschaft/unternehmen/573572.html