BUSmonitor březen:
Foto ČSAD Jihotrans.

Českobudějovické autobusové nádraží je úspěšně zkolaudováno.
Českobudějovické autobusové nádraží je úspěšně zkolaudováno.
Další informace a zejména záběry nového nádraží přinese BUSportál 28.3., kdy je redakce do objektu pozvána na tiskovou konferenci.

www.rozhlas.cz/cb/ - 17.03.2007 - Úspěšnou kolaudaci má za sebou nové autobusové nádraží v Českých Budějovicích. Cestujícím začne sloužit od 1. dubna, kdy se linkové autobusy poprvé rozjedou na své trasy ze třetího patra. Nové autobusové nádraží sice zůstalo na místě původního, přesunulo se ale na střechu obchodně dopravního centra, které zde vyrostlo.

Generální ředitel společnosti ČSAD Jihotrans Robert Krigar připomněl, že se vylepší prostředí i zázemí pro cestující. Kapacita oproti starému autobusovému nádraží se nezmění a bude stejná jako v letech minulých. Cestující také budou o odjezdech informováni světelnými panely v prostorech informační kanceláře, čekárny i na jednotlivých zastávkách.

Robert Krigar doplnil, že na nové autobusové nádraží si budou muset zpočátku zvykat i sami řidiči. Jeho parametry jsou přitom takové, aby sem mohly bez problémů zajíždět všechny typy linkových autobusů.

Celý objekt dopravně-obchodního centra vybudoval soukromý investor, dopravce poskytl pozemek a podle Roberta Krigara má areál autobusového nádraží k užívání bezplatně na sto let.

Snímky obchodního centra v Českých Budějovicích.


BUSmonitor březen:
Foto Jakub Matoušek.