* Autobusy budou mít zvláštní pruh v 300 metrů dlouhém úseku mezi ulicemi Jiskrova a Branická v Praze *
* Autobusy budou mít zvláštní pruh v 300 metrů dlouhém úseku mezi ulicemi Jiskrova a Branická v Praze *

Autobusy budou mít zvláštní pruh

www.deniksip.cz Deník Šíp - 28.3.2006

PRAHA - Opakuje se to každé ráno. Autobusy jedoucí z Krče na Smíchovské nádraží ztrácí dlouhé minuty v kolonách, které se tvoří daleko před nájezdem na Barrandovský most. Zvláště kritická je situace v ulici Ke Krči. To by se ale mělo radikálně zlepšit!

Ve zhruba 300 metrů dlouhém úseku mezi ulicemi Jiskrova a Branická vznikne místo podélného stání pro auta pruh vyhrazený jen autobusům. "O stavbu pruhu žádá dopravní podnik už asi rok. Naše rozhodnutí je ale podmíněno vybudováním náhradního parkoviště," řekl Miroslav Rajchart z magistrátního odboru dopravy.

Nové parkoviště vznikne v přilehlé ulici Na Mlejnku, ale na rozdíl od stávající plochy bude oplocené a placené. "Jde o odlehlou ulici, lidé by se tam jinak báli parkovat," uvedl Rajchart. Parkoviště by mělo začít fungovat ve druhém čtvrtletí letošního roku.

"Jeho provozovatelem bude soukromá společnost, která vyhrála veřejnou obchodní soutěž. Náklady na vybudování placeného stání si bude hradit sama," informoval mluvčí Technické správy komunikací Tomáš Mrázek.

Až bude parkoviště stát, vybudování pruhu je otázkou času. "Není to nic složitého, pruh je tam velmi potřeba. Po otevření nedalekého obchodního centra Novodvorská o to více," dodal Rajchart.
TOMÁŠ MRZENA