BUSmonitor: Bratislavčania budú testovať autobus dlhý 19,5 metra.
Foto BUSportál.

5.2.2008 má začať skúška autobusu Mercedes-Benz CapaCity.
5.2.2008 má začať skúška autobusu Mercedes-Benz CapaCity.
Pozn. BUSportálu: Autobus Mercedes-Benz CapaCity s 19,5 m a jedním kloubem nepatří mezi nejdelší autobusy na světě. To jsou např. dvoukloubové autobusy Volvo, Van Hool a Hess, kde se délka dostává značně přes 20 metrů. Mercedes-Benz CapaCity se dvěma klouby není v blízké době plánován - zeptali jsme se na to v Mannheimu při zkušební jízdě. Viz MOT 2007: Vysokokapacitní autobus Mercedes-Benz CapaCity se projel v areálu .... Kloubové autobusy běžné na našich silnicích Irisbus Citelis, Solaris Urbino a MAN Lion's City jsou dlouhé 18 m - na české silnice bez nějaké výjimky delší autobus vyjet nesmí.

bratislava.sme.sk 4. 2. 2008 BRATISLAVA. Cestujúci v Bratislave si budú môcť vyskúšať jeden z najväčších autobusov na svete – Mercedes Capa­City. Od zajtra by mal jazdiť po uliciach mesta. „Testujeme rôzne značky, potrebujeme poznať, aké spoľahlivé sú nové vozidlá a ako by vyzerali prevádzkové náklady,“ hovorí Branislav Zahradník, predseda predstavenstva dopravného podniku. Podnik má tento rok vyhlásiť tendre na kúpu niekoľkých desiatok kĺbových autobusov.

Skúšobné vozidlo putuje po svete, v Bratislave by malo jazdiť 10 až 14 dní. Bratislava je jediné slovenské mesto, ktoré ho vyskúša. Skúšobné jazdy budú na najťažších a najdlhších linkách, pričom sa v ňom odvezie až 193 ľudí. Podľa portálu imhd.sk by mal jazdiť v Petržalke, v Trnávke a na Dlhých die­loch. Označovače lístkov v ňom nebudú , bude jazdiť zadarmo.
Více na bratislava.sme.sk

BUSmonitor: Bratislavčania budú testovať autobus dlhý 19,5 metra.
Foto BUSportál.