BUSmonitor: Autobusy řídí dvakrát více žen.
Iveta Smrkovská, řidička společnosti Transcentrumbus Arriva, testuje autobusy pro časopis Doprava a silnice. BUSportál těší, že v tom má prsty. Foto BUSportál při testování autokaru NOGE Titanium (MAN) v prosinci 2008 v Zastávce u Brna.

Řidiček, které úspěšně složily zkoušky na autobus nebo nákladní auto, prudce přibývá. Ukazují to statistiky ministerstva dopravy.
Řidiček, které úspěšně složily zkoušky na autobus nebo nákladní auto, prudce přibývá. Ukazují to statistiky ministerstva dopravy.
zpravy.idnes.cz - 27. prosince 200 - Mladá Boleslav, Liberec - Jako prodavačka přišla Jana Matesová z Liberce na jaře o práci. Když se rozhlížela po nové, narazila v autobuse na letáky libereckého dopravního podniku lákající cestující k tomu, aby si přišli udělat řidičák na autobusy. „Známí si ťukali na čelo, ale jsem spokojená,“ říká Matesová, která od léta vozí cestující v liberecké městské dopravě. „V autě se teď necítím tak dobře jako v autobuse,“ dodává.

Podobných příběhů v Česku přibývá. Za volanty českých autobusů či kamionů nastává malá ženská revoluce. Řidiček, které úspěšně složily zkoušky na autobus nebo nákladní auto, prudce přibývá. Ukazují to statistiky ministerstva dopravy.
Na zpravy.idnes.cz nám to smazali, tak pro zájemce alespoň takto: mfd.jpg
Jak je z článku patrné, redakce BUSportálu se na něm z kousku podílela. Zmiňované statistiky jsme díky MFD dostali k dispozici a podíváme se na ně podrobněji.