BUS2BUS 2022: Veletrh a kongres pro autobusové odvětví v Berlíně

Ve dnech 27. a 28. dubna 2022 se výrobci a dodavatelé autobusů a autokarů setkají na berlínském výstavišti na třetím "live" veletrhu BUS2BUS.
Ve dnech 27. a 28. dubna 2022 se výrobci a dodavatelé autobusů a autokarů setkají na berlínském výstavišti na třetím "live" veletrhu BUS2BUS.
Zatímco v roce 2021 proběhl veletrh online, letos se uskuteční klasicky s účastí vystavovatelů i návštěvníků jako první "live" akce v Německu po pandemii. Pořadateli jsou Messe Berlin a Německá asociace provozovatelů autobusů a autokarů (bdo), která zastupuje 3 tisíce soukromých autobusových dopravců v Německu.

Návštěvníky čeká pestrý program. BUS2BUS kombinuje tři události pod jednou střechou: Veletrh, kde vystavovatelé z Německa a ze  zahraničí prezentují své novinky, Future Forum a BDO Congress se zajímavým programem přednášek a diskuzí a BUS2Specials s různými formáty pro networking.

Svou účast již potvrdili výrobci a dodavatelé autobusů a autokarů jako je MAN, EvoBus, Daimler Buses, OTOKAR, VDL Bus & Coach, Iveco Magirus, Ebusco, Switch Mobility, Škoda a další. Návštěvníci si v areálu výstaviště budou mít možnost prohlédnout autokary a autobusy pro regionální a městskou dopravu. Pro testovací jízdy ve venkovním prostoru bude k dispozici zhruba deset modelů. Ve Startup Area se budou prezentovat startup firmy z oboru mobility.

Hlavními tématy veletrhu jsou udržitelnost a inovace. BUS2BUS 2022 se zaměří mimo jiné na alternativní pohony, nové infrastruktury, možnosti dovybavení a digitální služby. Jedním z důležitých témat jsou noví asistenti otáčení. Systémy založené na umělé inteligenci (AI) činí autobusy ještě bezpečnějšími v městském provozu.

Díky novým materiálům a výrobním technikám se autobusy již dávno staly stylovými a designovými objekty, které lze přizpůsobit velikostí i vybavením. BUS2BUS by rád podnítil diskusi o tom, jak může design a estetika přispět k vyšší atraktivitě a vnímání autobusů ve veřejném životě. Pod heslem „Fresh Travel“ budou prezentovány inovativní koncepty pro autobusovou turistiku a dálkovou dopravu. Jsme zvláště potěšeni, že mladí designéři budou prezentovat své nápady na autobus budoucnosti. Novým aspektem BUS2BUS je také spolupráce s univerzitami, uvádí organizátoři.

Na Future Forum a bdo Kongresu v halách 20 a 21 budou poskytovat cenné poznatky o budoucnosti autobusového průmyslu a diskutovat o současných výzvách řečníci z oblasti obchodu, politiky a výzkumu.

V souladu s tím se  následující program bude věnovat novým typům pohonů a infrastruktury. Dalšími tématy budou role autobusů ve venkovských oblastech, služby na vyžádání a budoucí technologie, jako je autonomní řízení.

Kongres bdo se koná pod hlavičkou „Mobility & Environment“. Diskuze bude o možnostech financování autobusového průmyslu, ale také o tom, jak může zlepšit svůj obraz ve vnímání veřejností. Pod dalším tématem "Konkurence a změna" se bude hovořit o přispění soukromých autobusových společností ke změně dopravy a spravedlivé hospodářské soutěži jako klíče k silné veřejné dopravě.

Vstupenky na BUS2BUS jsou dostupné výhradně online. Na místě v Messe Berlín nebude pokladna. Sleva pro předprodej vstupenek je k dispozici do 15. dubna 2022.