Brno -  město uprostřed Evropy 2008.
DOD Medlánky 2006.

Na přelomu května a června se v Brně pořádá tradičně festival, jehož součástí je velké množství různorodých akcí pro širokou veřejnost. Pro naše čtenáře jsme vybrali ty, které se týkají dopravy. Jan Havíř pro BUSportál.
Na přelomu května a června se v Brně pořádá tradičně festival, jehož součástí je velké množství různorodých akcí pro širokou veřejnost. Pro naše čtenáře jsme vybrali ty, které se týkají dopravy. Jan Havíř pro BUSportál.
Na veletrh užitkových vozů Autotec 2008, který se koná od 4. do 8. 6. 2008 na brněnském výstavišti snad ani není potřeba upozorňovat.

Technické muzeum v Brně opět předvede široké veřejnosti historická vozidla ze svého depozitáře. V pátek 6. června bude na náměstí Svobody zřízena zastávka, od které budou v době od 16 do 19 hodin konány jízdy historických autobusů a tramvají. V sobotu 7. června vyjedou tato historická vozidla v konvoji v 9:30 z medlánecké vozovny směrem na náměstí Svobody, kde budou od 10 hodin vystaveny pro veřejnost. Historické trolejbusy budou vystaveny v zastávce Brandlova u Moravského náměstí. Od 10:30 do 19 hodin pak budou těmito vozidly opět konány jízdy pro veřejnost. V neděli 8. června budou histrorická vozidla vystavena od 10 do 12 hodin v areálu Technického muzea v Brně na Purkyňově ulici, odkud se ve 12 hodin vydají opět ve slavnostním konvoji na náměstí Svobody. Jízdy pro veřejnost budou konány od 13 do 18 hodin. Na Dominikánském náměstí budou od 13 do 16 hodin vystaveny historické automobily.

V sobotu 7. června zpřístupní Dopravní podnik města Brna pro zájemce areál autobusové a tramvajové vozovny v Medlánkách. Kromě prohlídky jednotlivých pracovišť je pro návštěvníky v době od 9 do 17 hodin připraven program pro děti a dospělé. Informace ke dni otevřených dveří nám zaslala tisková mluvčí DPMB Hana Pohanová a jsou k dispozici zde:DEN2008M.pdf

Ve stejnou dobu se koná také výstava železničních modelů a funkčních kolejišť v areálu Střední školy informatiky a spojů na Čichnově ulici. Objekt školy se nachází v těsné blízkosti trolejbusové vozovny Komín, proto bude přibližně v době od 10 do 17 hodin v provozu linka spojující v intervalu 30 minut areály vozoven v Medlánkách a v Komíně. Na lince by mělo být nasazeno vozidlo z depozitáře Technického muzea v Brně.

K dopravní nostalgii se připojují i České dráhy. V sobotu 7. června budou z brněnského hlavního nádraží vypravovány v časech 11:10, 13:10 a 15:10 historické parní vlaky do Blanska a zpět. Ve 21:50 pak bude uskutečněna noční jízda do Šlapanic.

Vrcholem festivalu budou, stejně jako v minulých letech, ohňostrojná představení. V rámci IDS JMK je zajištěna doprava i pro mimobrněnské návštěvníky. Leták s informacemi o dopravě je možné stáhnout zde: bmue202008.pdf

Bližší informace o programu celého festivalu získáte na adrese www.bmue.cz.

Brno -  město uprostřed Evropy 2008.
DOD Medlánky 2006.