BEI Eurolines: Úprava cen jízdného na lince Praha-Brno.

"Při zvyšování cen jsme se však snažili s ohledem na naše zákazníky postupovat co nejšetrněji.“
"Při zvyšování cen jsme se však snažili s ohledem na naše zákazníky postupovat co nejšetrněji.“
V souvislosti se spuštěním mýtného systému na českých dálnicích a rychlostních komunikacích byla společnost Bohemia Euroexpress International (BEI), která provozuje autobusové linky Eurolines, nucena od 1. ledna tohoto roku zdražit jízdné na lince Praha-Brno. „Vzhledem k tomu, že se toto vládní nařízení týká i autobusů, od nového roku nám značně rostou náklady na provoz linek. Tuto změnu jsme stejně jako konkurence museli řešit zvýšením tarifů. Při zvyšování cen jsme se však snažili s ohledem na naše zákazníky postupovat co nejšetrněji,“ uvedla marketingová managerka společnosti Bohemia Euroexpress International (BEI) Pavlína Talacko.

Zdražení maximálně o 30 korun

I přes nepříjemnou novinku v podobě zdražení, společnost BEI nadále drží ceny jízdenek co nejníže. Jednosměrná jízdenka na lince Praha-Brno od 1. ledna 2007 stojí 175,- korun, obousměrná pak 340,- korun. Držitelé studentských karet ISIC, cestující, kteří dále pokračují linkami Eurolines do zahraničí i členové věrnostního klubu EUROLINESMAX zaplatí za jednosměrnou jízdenku 129,- korun, za obousměrnou 249,- korun. Kompletní přehled změn tarifů viz. příloha.

Bez dalších změn

V souvislosti se spuštěním mýtného systému společnost BEI neuvažuje o dalších změnách v provozu linky Praha-Brno, tedy snížení frekvence spojů, anebo dokonce rušení linky. „Nadále budeme vypravovat 28 spojů na trase Praha-Brno. Čas ukáže, jak cestující zareagují na zvýšení cen jízdného,“ říká Pavlína Talacko.

Změny tarifů, objednávání a nákup jízdenek, jízdní řády Eurolines na www.jizdenkydoevropy.cz.
Tisková zpráva 2.1.2007

BEI Eurolines: Úprava cen jízdného na lince Praha-Brno.