Autokary MAN v nejsevernější části zeměkoule
Bussring AS, největší provozovatel autokarů v severním Norsku, přebírá čtyři vozidla MAN Lion's Coach. Foto MAN

Bussring AS, největší provozovatel autokarů v severním Norsku, vozí turisty na nejkrásnéjší místa v okolí norského města Tromsø - brány Arktidy - čtyřmi moderními MAN Lion's Coach.

Bussring AS, největší provozovatel autokarů v severním Norsku, vozí turisty na nejkrásnéjší místa v okolí norského města Tromsø - brány Arktidy - čtyřmi moderními MAN Lion's Coach.

V oblasti kolem Tromsø, největšího skandinávského města severně od polárního kruhu, zažívají turisté z celého světa fascinující přírodní podívanou: polární záři, polární noci a půlnoční slunce. Návštěvníci z celého světa cestujcí do této části Norka za jízdou na sněžných skútrech, pozorováním velryb, idylickými zátokami a plážemi, vysokými horami, barevnými dřevěnými domky a malými rybářskými vesničkami. K pohodě turistů nyní přispívají čtyři nové autobusy MAN Lion's Coach.

"V lednu jsme předali vozidla společnosti Bussring AS - jedinečný zážitek. Koneckonců to byla nejsevernější dodávka nových autobusů v historii MAN. Velmi nás těší, že naše špičkově vybavené autobusy vozí turisty bezpečně a pohodlně k nejkrásnějším místům v regionu," říká Robert Katzer,  Head of Sales & Product Bus MAN Truck & Bus.

MAN Lion's Coach pro Bussring AS jsou poháněny výkonnými motory MAN D26 o výkonu až 510 hp. „Obzvláště důležité pro nás bylo, že vozidla jsou komplexně vybavena a mají širokou škálu asistenčních systémů, které zajistí, že se vždy bezpečně dostanou do cíle, a to i během dlouhých zim v severním Norsku,“ uvedl Torbjørn Johansen, generální ředitel společnosti Bussring. Od léta 2022, kdy dopravce autobusy objednal, probíhala úzká spolupráce s místním týmem MAN Bus. O servis a údržbu autobusů se stará servisní partner MAN Team Verksted AS se sídlem v Tromsø.