Autokar MAN s novými standardy u protinožců

Na australské cesty vyrazil první autobus postavený na podvozku MAN s Euro 6. Vozí nadšence zimních sportů do lyžařské oblasti v Novém Jižním Walesu.
Na australské cesty vyrazil první autobus postavený na podvozku MAN s Euro 6. Vozí nadšence zimních sportů do lyžařské oblasti v Novém Jižním Walesu.
Zájezdový autobus vyniká množstvím asistenčních systémů a nastavuje nové standardy z hlediska bezpečnosti. Společnost Penske Commercial Vehicles, partner MAN Truck & Bus pro prodej vozů v Austrálii a na Novém Zélandu, spolu s výrobcem karoserií Coach Design dodaly autokar firmě Cooma Coaches, která poskytuje dopravní služby v Novém Jižním Walesu.

„S tímto ultramoderním autokarem s nízkými emisemi a se skvělou bezpečnostní výbavou určuje společnost Cooma Coaches standardy v dálkové dopravě v Austrálii. Těší nás, že naše vozidlo přispívá ke zlepšování kvality ovzduší a celkové kvality života v Novém Jižním Walesu, „říká Christian SCHUFA, vedoucí prodeje autobusů v MAN Truck & Bus Asia Pacific. Emisní třída Euro 6 ještě více snižuje prahové hodnoty pro palubní diagnostiku. „To má za následek další snížení emisí dusíku v každodenním provozu.“

Třínápravové šasi RR4 CO 26.500 s délkou 14,5 m – základ pro autokar – je vybaveno šestiválcem s výkonem 368 kW (500 k). Motor Euro 6 je mimořádně ekonomický i výkonný. „V kombinaci s 12stupňovou převodovkou MAN TipMatic a hypoidní nápravou poskytuje MAN více než dost výkonu i pro nejnáročnější situace – autokar dokáže bez problémů zvládnout cesty do lyžařských středisek v Novém Jižním Walesu včetně značného stoupání,“ říká Clint Stoermer, manažer prodeje a služeb pro autokary v Penske Commercial Vehicles.

Nový dálkový autobus kombinuje udržitelnou dopravu s výkonem, výbornou hospodárností a maximální bezpečností pro cestující i řidiče, kterou garantují systémy jako EBS, ESP a ROP. Autokar je vybaven i adaptivním tempomatem, monitorováním tlaku vzduchu v pneumatikách, asistentem pro jízdu v pruhu LGS a systémem nouzového brzdění.

„Pro nás je velkým úspěchem, že jsme vstoupili do tohoto segmentu trhu v Austrálii s moderním šasi Euro 6 a hodláme zde hrát průkopnickou roli. O tuto kombinaci podvozku a motoru je značný zájem také na Taiwanu, Novém Zélandu i v Hongkongu,“ dodává Christian SCHUFA.

Zdroj: MAN


Autokar MAN s novými standardy u protinožců