Autobusy Mercedes-Benz Citaro jezdí v Hamburku již 15 let
Ulrich Sieg, ředitel provozu a infrastruktury společnosti Hamburger Hochbahn AG, a Tammo Voigt, vedoucí fleetových prodejů autobusů Mercedes-Benz pro městskou hromadnou dopravu. Foto Daimler

Za tu dobu bylo dodáno přes 1000 těchto autobusů. Slavnostní předání jubilejního 50. autobusu Mercedes-Benz Citaro z kontraktu pro rok 2013.
Reklama
Za tu dobu bylo dodáno přes 1000 těchto autobusů. Slavnostní předání jubilejního 50. autobusu Mercedes-Benz Citaro z kontraktu pro rok 2013.
V srpnu převzal Ulrich Sieg, ředitel provozu a infrastruktury, a Steffen Rothhardt, vedoucí divize autobusů ze společnosti Hamburger Hochbahn AG, 50. autobus Mercedes-Benz Citaro z kontraktu pro rok 2013. Tammo Voigt, vedoucí fleetových prodejů autobusů Mercedes-Benz pro městskou hromadnou dopravu, předal nové vozidlo v hamburském přístavu. „Tento jubilejní autobus je v přeneseném smyslu symbolem silné partnerské spolupráce, kterou jsme se společností Hochbahn dlouhá léta pěstovali. Před 15 lety byla firma Hochbahn jedním z prvních podniků, které uvěřily v úspěšný koncept Citaro a během této doby převzaly více než 1000 autobusů,“ konstatoval Tammo Voigt během předávání.

Pro rok 2013 si společnost Hochbahn objednala celkem 81 vozidel Citaro. Jubilejní autobus, Citaro LE (LowEntry), bude brázdit ulice Hamburku jako expresní autobus. Kromě dvou autobusů typu LE objednala firma 46 kloubových vozidel Citaro G a 33 kusů sólo Citaro.

V mnoha metropolích dnes jezdí přibližně 37 000 autobusů této značky. Již od zahájení sériové výroby prezentovalo Citaro variabilní škálu městských i linkových autobusů v rozličných délkách a variantách výbavy. Paleta modelů jde od kompaktního Citara K s délkou 10,5 m až po čtyřnápravový velkoprostorový kloubový autobus CapaCity o délce 19,54 m. Plně nízkopodlažní vozy doplňuje koncept LE. K dispozici jsou pravostranně řízené modely.
Společnost Hamburger Hochbahn AG má v současnosti více než 900 autobusů, převážně typu Mercedes-Benz Citaro. Přepraví více než 230 milionů cestujících za rok. S více než 4 500 zaměstnanci je společnost Hochbahn AG nejen největším partnerem v rámci Hamburského dopravního svazu (HVV), ale také druhá největší firma v Německu, která poskytuje své služby v rámci městské hromadné dopravy.
Z TZ Daimler
BUSportál přidává dva snímky autobusů Mercedes-Benz Citaro z Hamburku z roku 2009. Zajímavostí je absence hvězdy na čelech vozidel, ostatně je tomu tak i u nejnovějšího vozu v titulku. V Hamburku patrně nechávají čela vozů k dispozici případným reklamním účelům.

Autobusy Mercedes-Benz Citaro jezdí v Hamburku již 15 let
© BUSportál
Autobusy Mercedes-Benz Citaro jezdí v Hamburku již 15 let
© BUSportál