Autobusová flotila Junior Tour.CZ -  s novými Trendlinery průměrné stáří 2.8 let
Z autoparku Aleše Toufara

Rodinná dopravní firma Aleše Toufara chce využít dlouholetých zkušeností ve vlastní cestovní kanceláři.
Reklama
Rodinná dopravní firma Aleše Toufara chce využít dlouholetých zkušeností ve vlastní cestovní kanceláři.
S Alešem Toufarem jsme se osobně setkali při převzetí nových autobusů Neoplan Trendliner Ü těsně před Vánoci v servisním centru MAN v Čestlicích. "Již dříve jsem uvažoval o nákupu autobusu MAN Regio. Neoplan Trendliner nemá vysoké provozní náklady a u těchto dvou konkrétních vozů byla zajímavá i pořizovací cena. Provozuji i rekreační středisko v Českém Ráji, kde si domácí i zahraniční klientelu sami vozíme a v místě pobytu pro ně organizujeme výlety a sportovní aktivity. Také si myslím, že vozy naleznou uplatnění u dopravy pro školy, a věřím, že vozy přivítají naši stálí zákazníci. Jedním z hlavních směrů naší činnosti je doprava dětí a mládeže (rekreační středisko, školy, sportovní kluby…). Chceme vozit naše malé zákazníky v nových a kvalitních vozech. Stále je ještě zvykem "nasypat" děti do staré Karosy, jen když vyjde o pár korun levněji – pouze díky tomu přežívají někteří dopravci se zastaralým vozovým parkem, který by sice v Německu nesměl na silnice, ale u nás se v něm řidiči prohánějí 120 km rychlostí… My zkusíme těmto starým, dobrým, ale již vysloužilým autobusům našimi Trendlinery konkurovat…, " říká Aleš Toufar ze společnosti JUNIOR TOUR.CZ a dodává: "Těší mne, že jsou naše Trendlinery u nás jediné a budou dobře „vidět“ ",
Složení vozového parku
2x Neoplan Trendliner 2009
1 Lion´s Coach 2008
1 Lion´s Coach L (3 nápravy) 2007
1 Mercedes Tourismo 2005
1 Lion´s Star 2003
Kdy jste začal s podnikáním v autobusovém turistickém segmentu, co vás vedlo k založení vlastní cestovní kanceláře ?
Firmu jsem založil v roce 2000, od té doby se věnuji zájezdové dopravě pro českou klientelu i v incomingu, spolupracuji s cetovními kancelářemi. K založení vlastní CK mne vedl můj vlastní vztah k cestování a osobní zkušenosti. Mým koníčkem je horská turistika – Alpy, Himaláje atd. Chtěl bych tyto mé záliby a zkušenosti skloubit s dopravou a dělat tak to, co mne baví. Dalším důvodem je možnost vytvořit si vlastní klientelu a dosáhnout na poli mezinárodní dopravy jisté nezávislosti – vztahy mezi podnikatelskými subjekty jsou čím dál horší. Dopravci si vzájemně podrážejí nohy a místo jisté profesní hrdosti se podbízejí nižšími cenami.

Hlavním důvodem vzniku CK je ale možnost zajistit klientům kompletní servis, přivézt je do krásných míst nikoliv formou pendlů, ale s každodenním servisem zájezdového autobusu. Také rád zkouším nové věci, nemám rád stereotyp.
Mění se nějak váš vztah ke stávající klientele ?
Vážím si našich stálých zákazníků, roli CK nepřeceňuji, věřím, že se stane zajímavým doplňkem v naší firmě.
Jaké máte záměry do budoucna ?
Chci dále rozvíjet a dále omlazovat vozový park a soustředit se na práci CK, kde se chci zaměřit na rodiny s dětmi a lidi středního a vyššího věku. Jako dopravní kancelář se chci věnovat každému zákazníkovi. Rád bych jezdil samozřejmě pro klienty naší CK, pokud je naše nabídka osloví. Věřím, že uplatnění u naší CK naleznou i nové autobusy Neoplan Trendliner.

No a třeba jednou všechny autobusy prodat a uchýlit se na pustý ostrov, až mne k tomu poměry v autobusové dopravě doženou :-) …
Autobus Neoplan Trendliner podrobněji.

Autobusová flotila Junior Tour.CZ -  s novými Trendlinery průměrné stáří 2.8 let
Z autoparku Aleše Toufara
Autobusová flotila Junior Tour.CZ -  s novými Trendlinery průměrné stáří 2.8 let
Aleš Toufar v novém Neoplanu Trendliner