Dva milióny bezkontaktních čipových karet pro 27 dopravních podniků a čtyři železniční společnosti.
Dva milióny bezkontaktních čipových karet pro 27 dopravních podniků a čtyři železniční společnosti.
Mnichov, březen 2006: Poskytovatel systémových řešení pro veřejnou hromadnou dopravu dodá dva milióny bezkontaktních čipových karet pro elektronický ticketing pro celé sdružení dopravních podniků Rýn/ Ruhr. Veřejná soutěž se konala prostřednictvím VDV-Kernapplikations GmbH & Co. KG, Köln. ATRON tak plynule navázal na velmi úspěšný rok 2005, v němž získal několik velkých projektů v oblasti elektronického ticketingu.

Čipové karty odpovídají specifikaci VDV-Kernapplikation, která zajišťuje interoperabilitu systémů elektronického managementu jízdného a tím pádem také vysokou ochranu investic. Jedná se o bezkontaktní procesorové čipové karty, vybavené smart-card aplikací „KA Chipkarten-Applet“ s podporou JAVA. Bezkontaktní procesorové čipové karty obsahují kromě paměti, vlastní mikroprocesor a operační systém a lze je provozovat bez kontaktu s příslušnou čtečkou. V tomto případě jsou karty specifikovány bezkontaktním čipem Philips P5CD036 s operačním systémem JCOP 31, verze 2.2.

Spolek dopravních podniků Rýn/ Ruhr sdružuje 27 dopravních podniků a čtyři železniční společnosti a zajišťuje přepravu přibližně 7.3 milionu lidí na území mezi Halternem na severu, Remschiedem na jihu, Dortmundem na východě a nizozemskou hranicí na západě. Od října 2001 je u tohoto sdružení z pověření zemské vlády sídlo kompetenčního střediska pro elektronický management jízdného. Dopravní podniky, sdružené ve spolku, odeberou od roku 2006 celkem dva milióny čipových karet v předem stanovených termínech.
TZ SYSTEC, kráceno