Arriva uvedla do provozu ve Spojeném království 47 double deckerů Enviro
Enviro400 pro Ariivu ve Spojeném království. Foto Alexander Dennis

Alexander Dennis dokončil dodávku 74 nízkoemisních autobusů s technologií SmarPack společnosti Arriva UK Bus.

Alexander Dennis dokončil dodávku 74 nízkoemisních autobusů s technologií SmarPack společnosti Arriva UK Bus.

Každý z 10,5 m dlouhých a 4,2 m vysokých dvoupodlažních vozů Enviro 400 pojme až 73 cestujících. Jednopodlažní Enviro 200 byly objednány ve dvou délkách 8,9 m s 30 sedadly a 10,8 m se 41 sedadly. Všechny mají snadno přístupné prostory pro vozíčkáře a oddělený prostor pro kočárky a jsou vybaveny technologií SmartPack pro snížení emisí uhlíku a škodlivých emisí.

Double deckery Enviro400 jsou určeny společnostem Arriva North East v Ashingtonu na východě země a Arriva Midlands v Thurmastonu u Leicesteru ve střední Anglii. Jednopodlažní Enviro200 jsou částečně rozděleny mezi oba provozy a dále pro Arriva Southern County v Gillinghamu v Kentu jihozápadně od Londýna.

Enviro400 a 200 se Smart Pack vyvinutým Alexander Dennis jsou akreditovány sdružením Low Carbon Vehicle Partnership (LowCVP) jako nízkoemisní autobusy. SmartPack kombinuje stop/start motoru a elektricky poháněné chladicí ventilátory s inteligentním řízením alternátoru a vzduchového kompresoru k nabíjení pouze během zpomalování vozidla, když nezpůsobují žádné dodatečné zatížení motoru. Výsledkem je snížení emisí skleníkových plynů a spotřeby paliva o 18 % v testovacím cyklu LowCVP.

Arriva UK Bus je ve Spojeném království významným autobusovým dopravcem.