Arriva Touring bude zajišťovat autobusovou dopravu na letišti Schiphol

Společnost Arriva Touring vyhrála výběrové řízení na zajišťování dopravy na nizozemském letišti Schiphol. Bude provozovat ebusy vlastněné letištěm.
Společnost Arriva Touring vyhrála výběrové řízení na zajišťování dopravy na nizozemském letišti Schiphol. Bude provozovat ebusy vlastněné letištěm.
Výběrové řízení, které vyhrála tour divize Arriva, se vztahuje na autobusovou dopravu mezi branami (gaty) a letadly, i na kyvadlovou dopravu na parkoviště. Nový kontrakt startuje v dubnu 2020 přepravou na letišti, kyvadlová doprava mezi terminály a parkovištěm a doprava pro zaměstnance začne pod hlavičkou Arrivy v listopadu.

Arriva Touring využije 64 autobusů vlastněných Amsterdam Airport Schiphol pro přepravu mezi branami a letadly. Navíc nasadí 14 vlastních vozidel.

Anne Hettinga, předsedkyně představenstva společnosti Arriva Nederland: „Jsem upřímně hrdá na tým, který předložil do tendru tuto skvělou nabídku. Arriva Touring znamená kvalitu a pohodlí. Jedná se o speciální autobusové služby, které přidáváme do našeho portfolia. Rádi začneme s implementací“.

Elektrifikace nizozemské veřejné dopravy

Letiště Schiphol zakoupilo pro kyvadlovou dopravu 35 autobusů BYD. Následovalo bruselské letiště, které od čínského výrobce objednalo 30 vozidel s nulovými emisemi.

Od konce března 2018 jezdí v okolí letiště 100 elektrických autobusů VDL provozovatele Connexxion a od listopadu 2020 dopravu v regionu Amsterdam posílí dalších více než 150 elektrických autobusů Ebusco.

Nizozemsko je v čele elektrifikace autobusové dopravy: devět procent autobusů veřejné dopravy v zemi je elektrických. A jednu třetinu z nich provozuje společnost Arriva. V září 2019 mělo město Leiden tichý mezník: v Nizozemsku byl uveden do provozu 500. autobus s nulovými emisemi. A v roce 2020 se má počet provozovaných elektrických autobusů zdvojnásobit.

SustainableBus, OVPro