Arriva a Wrightbus: 44 patrových hybridů Volvo  a zakázka na podvozky VDL
Volvo Wrightbus

vše do Británie.
Reklama
vše do Británie.
44 hybridů Volvo pro Arrivu ve Velké Británii
15.3.2013 - Britská Arriva North West převzala dodávku 44 doubledeckerů Volvo B5LH s nástavbami Wrightbus jako část největší objednávky tohoto typu mimo Londýn. 44 hybridů je pro Arrivu v Birkenheadu a Boltonu a dodávka je realizována díky "Green Bus Fund". Řidiči jsou proškolováni tak, aby byly autobusy nasazeny v plném provozu v dubnu. Jedná se o paralelní hybrid Volvo s kombinací elektromotoru a 4.8 l dieselu. Na výhradní elektropohon pojedou autobusy např. skrz tunel Mersey. Autobusy jsou vyráběny s karosériemi Wrightbus.

Z TZ Volvo Bus Corporation
Zastoupení Volvo Buses v České republice

Velká zakázka Arrivy pro VDL
7.3.2013 - Arriva objednala více než 80 podvozků VDL SB-200 s pravostranným řízením pro rok 2013 prostřednictvím dealera VDL UK, Arriva Bus and Coach.Tato objednávka následuje podobné množství objednaných podvozků VDL DB-300 double-deck, které jsou momentálně karosovány pro Arrivu.
Standardní podvozek SB-200 je vyspělý koncept s nízkou spotřebou paliva s šestiválcovým motorem Euro 5 Cummins ISBe. Nízkopodlažní podvozek má prostor pro vozík a kočárky a dostatečnou kapacitu pro cestující. Pohonný řetězec je podobný evropské karosérii VDL Citea LLE. Podvozek DB-300 je platforma pro desetimetrový městský doubledecker. VDL SB-200 a VDL DB-300 budou karosovány Wrightbusem.
Arriva je jeden z největších dopravců v Evropě s 49000 zaměstnanci. Je částí skupiny Deutsche Bahn.

Arriva Bus and Coach je oficiální dealer podvozků VDL do Británie.

Z TZ VDL Bus & Coach a Arriva Bus and Coach
VDL Bus & Coach Czech Republic s.r.o.


Arriva a Wrightbus: 44 patrových hybridů Volvo  a zakázka na podvozky VDL
Podvozek VDL SB 200